Билдерберг са смятани за най-тайната организация в света, но какво всъщност остава скрито при тяхБилдерберг

групата отдавна е предмет на различни спекулации. Но какво наистина знаем за тази група, за която според любителите на конспирациите управлява света? Вижте как организацията крие най-големите си тайни, при това пред очите на всички.

1. Мястото на срещата е известно

Тази година Билдерберг групата се среща в хотел в Австрия. Миналата година бе Копенхаген, а те никога не крият местонахождението си.

2. Участниците са известни

Официално е публикуван и списък на участниците. Сред лицата, които ще участват, на срещата на Билдерберг групата ще присъстват Жозе Мануел Барозу, някогашният председател на Европейската комисия, Хайнц Фишер, президентът на Австрия и премиерът на Белгия, Чарлз Мишел. Също така на срещата ще присъстват и лидерите на големите световни компании като например Google и Deutsche Bank.

3. Темите на срещата не са табу

Преди срещата на Билдерберг групата се публикуват и темите, които ще се обсъждат. А темите тази година са: изкуствен интелект, заплахите с химическо оръжие, световната икономическа криза, европейската стратегия, глобализацията, Гърция, Иран, Близкия изток, НАТО, Русия, тероризма, Великобритания, САЩ, изборите в САЩ.

4. Сериозна охрана

Срещата на Билдерберг групата винаги е изключително охранявана. Районът около мястото на срещата е затворен изцяло и няма нужда от персонална охрана. Целият периметър е отцепен и дори птица не може да прехвръкне, а дръзналите да приближат смелчаци направо се арестуват. [caption id="attachment_448538" align="aligncenter" width="524"]Билдерберг крият тайните си пред очите на света Билдерберг крият тайните си пред очите на света[/caption]

5. Но ... Никога няма да разберем какво е било казано на срещата

Според правилата, никой от присъстващите не говори за това, което е било казано на срещата на Билдерберг групата. Пълно мълчание пазят не само бизнесмените, а и политиците, които уж са избрани от народа. Преписи няма. Няма доклади, няма дори секретарски бележки от срещата. Интервюта не се дават, а всеки решил да разпита участниците бива арестуван. Участниците си тръгват в пълна тишина. Точно както са и пристигнали.