Зад стените на Ислямска държава: Джихадистите се ширят в кралски лукс

Гласувайте за статията

Бойци на Ислямска държава се ширят в супер лукс, присвоиха си кралски дворец

Лидерите на Ислямска държава проповядват пред всичките си последователи спартански живот и връщане към корените, като отричат колите, интернета, телефоните, модерните оръжия и всяко достижение на лукса и модерните технологии. Зад маската на целия този аскетизъм обаче се крие алчност, която надминава всички очаквания. Тъй като лидерите на организацията си присвоиха кралски дворец, в който да живеят като шейхове.

Снимки от разузнавателни дронове показват, че лидерите на Ислямска държава живеят в огромно имение, превзето от арабски милиардер. Къщата принадлежала на член на кралското семейство на Катар, но била изоставена, след нахлуването на джихадистите в Сирия и поставянето й под контрол.

И докато вербуваните бойци на организацията спят в пещери, обучават се насред пустинята и живеят кошмарен живот, техните лидери, си живеят като крале, наслаждавайки се на лукса и парите.

Беседки, езера, маслинови гори, мраморни тераси като от 1001 нощ, легла с балдахин, плувен басейн, заседателна зала и десетки спални. Имението разполага с 13 спални и още куп удобства, като е оценено на стойност 280 милиона долара.

Строежът на вилата и довършването й е прекратено, след като Ислямска държава нахлува в Сирия. Бивш служител в имението разкрива и подробности за вилата — по думите му, тя е една от най-скъпите в света, а мраморът в нея е идентичен с този, от който е изградена джамията в Саудитска Арабия — една от най-големите и най-скъпи джамии в света.

Лидерите на Ислямска държава живеят в кралски лукс

Лидерите на Ислямска държава живеят в кралски лукс

Новата централа на Ислямска държава събра погледите, въпреки че официално няма доказателства, че лидерите на джихадистите обитават двореца. Местни обаче разказват, че членове на организацията са засичани в района–а предвид факта, че е изолирана от останалата цивилизация, нищо чудно вилата наистина да се окаже тайния им дворец на удоволствията.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар