Ангела Меркел се сбогува с Гърция ( В Атина отчаяни, готови на отстъпки)

Гласувайте за статията

Ангела Меркел обяви, че е готова да се сбогува с Гърция, Атина прави отстъпки, за да остане

Ангела Меркел даде да се разбере, че е готова да се сбогува с Гърция.Първата дама на Германия заяви, че вече не е в състояние да направи нищо, за да предотврати излизането на страната от ЕС. Нещо повече– Меркел е поискала да се направят аварийни планове в случай, че страната излезе от общността–достатъчно доказателство за решителността й да преустанови опитите за преговори и за  търсене на изход от кризата с Гърция.

Срещата в Брюксел уж бе позитивна и двете страни излязоха с конструктивни мнения. Въпреки това Гърция не е готова да приеме исканията на кредиторите, а очевидно не е и в състояние да си плати дълга към МВФ. Немския вестник „BILD“ са излезли с информация, предоставена им високопоставен немски дипломат, който казва, че в Берлин кроят от доста време планове за излизането на Гърция от ЕС.

Непоколебимостта на Ципрас да приеме пенсионните и данъчните реформи е станало причина Ангела Меркел да поиска авариен план от топ икономисти. За момента, когато Гърция вече не е член на ЕС, пише „Дейли Мейл“ позовавайки се на немското издание.

Новината здраво разтърси Атина, тъй като правителството няма никакво желание да вади страната от общността. Алексис Ципрас дори се реши на краен ход – последен опит за преговори, при които ще се съгласи дори на тежък за страната му компромис с кредиторите, тъй като според него това е единственият начин да се излезе от кризата. Ако стигнем до там, че успеем да сключим сделка, дори и това да бъде труден компромис, ние ще приемем предизвикателството, защото това е единственият ни шанс да излезем от кризата“, каза още той.

Ангела Меркел готова да се сбогува с Гърция, Атина готова за компромис

Ангела Меркел готова да се сбогува с Гърция, Атина готова за компромис

Последните дни са инфарктни за Гърция и нейните кредитори, тъй като преговорите продължават да удрят на камък. Въпреки опитите за договорки между Атина и Брюксел, решение за момента няма. Предстои да видим дали февруарската бомба на македонците, все пак няма да се окаже истина, а не подранила първоаприлска шега.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар