Андреас Лубиц търсел цианкалий дни преди катастрофата

Андреас Лубиц търсел цианкалий дни преди катастрофата
5 (100%) 1 vote

Андреас Лубиц е търсел как да се самоубие

Андреас Лубиц не може да бъде осъден заради убийството на пътниците на борда на самолета

Андреас Лубиц е търсел цианкалий само дни преди да разбие пилотирания от него пътнически самолет във Френските Алпи. Вторият пилот на машината, който с действията си причини смъртта на всички 150 души на борда, е търсел информация как да си набави смъртоносна комбинация от вещества и лекарства.

Андреас Лубиц

Андреас Лубиц

В нета Лубиц е търсел начин да си купи нелегално диазепам, цианид и още няколко медикамента, които в комбинация са смъртоносни. Тази информация беше потвърдена и от главния прокурор на Дюселдорф Кристоф Кумпа. Няма съмнения, че намеренията на психически нестабилния Лубиц са били да се самоубие, съобщават немските медии.

Освен това само ден преди катастрофата той е търсел и значението на понятието „заявление за лична воля за живот“. Което декларира желанието на човек да получава медицински грижи, дори ако самият той не е в състояние да води разговор и да го каже на лекарите.

След като не е успял да си намери исканите лекарства, Лубиц нарочно е разбил самолета в Аплите, за да се самоубие, научиха от „24 часа“. Тепърва предстои да бъдат разследвани всички пропуски, които от авиокомпанията са направили, назначавайки го на работа, въпреки нестабилното му психическо състояние.

Тъй като Лубиц също е загинал в катастрофата, правосъдието не може да повдигне каквито и да било обвинения за действията му. Заради това следствието, което започва следващата седмица, ще бъде за убийство по непредпазливост, а не за предумишлено такова. Въпреки, че действията на втория пилот са били напълно преднамерени.

Останките от жертвите на катастрофата, които не са били идентифицирани, ще бъдат погребани в общ гроб на няколко километра от мястото на трагедията.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар