Убиецът на Георги Игнатов е младеж над 18 години

Нови разкрития по случая с Георги Игнатов излязоха наяве. Полицията продължава издирването на лицето, което е извършило престъплението. Прегледани са внимателно записите от видео камерите, намиращи се в Борисовата градина и на изхода й.

На записите от видео камерите до БНР и входа на близката метростанция ясно се вижда, че малко след часа, в който е извършено убийството младеж напуска парка, бягайки. Той се е отправя към близката автокъща, съобщи "Преса", позовавайки се на свои източници, приближени до разследващите.

Момчето, което полицията издирва, е на възраст над 18 години. На видеото се вижда лицето му. Въпреки, че записът не е с много добро качество, психопрофилът на  убиеца на Георги Игнатов е изготвен.

Освен него в момента се издирват и още двама младежи, за които се предполага, че били съпричастни към извършеното престъпление. Не е установено дали са съучастници на убиеца или са били просто свидетели на извършеното престъпление.

[caption id="attachment_448313" align="alignright" width="300"]Георги Игнатов Убиецът на Георги Игнатов е младеж над 18 години[/caption]

Преди два дни министър Румяна Бъчварова заяви, че полицията издирва лице, което е свързано по някакъв начин с убийството на ученика. Тя разкри, че не е установено каква е връзката на издирвания с извършеното престъпление, пише БЛИЦ.

За сега не е потвърдена, както и не е отхвърлена нито една версия за извършването на престъплението. Версиите, които досега бяха коментирани като възможни причини за убийството са грабеж, спречкване заради момиче или футболни предпочитания.

Приятели на Георги Игнатов споделиха, че той не е бил голям футболен запалянко. През живота си е ходил само дава пъти на мач.

Въпреки това разследващите не отхвърлят категорично нито една от тези версии.

Установено е, че убиецът е бил до Георги само две минути. Точно толкова е часовата разлика между последния смс и обаждането на ученика към приятелката му.

Две минути след като й пратил съобщение, че я чака в парка, той й се обадил, за да й каже, че е ранен.