Силвио Берлускони: Италия ще свали санкциите срещу Русия

Гласувайте за статията

Силвио Берлускони сваля санкциите срещу Русия, страната му загубила над 1 милиард заради ограниченията

Силвио Берлускони се обяви за сваляне на санкциите срещу Италия, само ден след като се срещна с президента Владимир Путин. Двамата приятели имаха частна среща за около половин час, а скоро след нея не остана загадка, какво са си казали.

Бившият италиански премиер обяви, че смята санкциите, които ЕС е наложила на Русия за крайно неудобни за Италия. Страната му е загубила повече от 1 милиард евро заради забраната и смята, че е време това да спре. Партията му „Напред, Италия“ вече планира да внесе резолюция в парламента, която да призове правителството за спиране на санкциите по отношение на Русия. По думите на Берлускони, всички тези санкции нанасят сериозни загуби на италианската икономика и са на път да докарат страната до нова криза.

За свалянето на санкциите срещу Русия се говори от месеци, тъй като не само Италия, но и други държави от ЕС изпитват на гърба си щетите от тази стъпка. Русия забрани вноса на стоки и продукти от Европа, а в същото време някои от бизнесмените са принудени контрабандно да внасят продукти, но и това не им осигурява надежда да оцелеят дълго време.

Проблемът не е само от тази страна на барикадата–италиански ресторантьори, търговци и дори туристически компании в Русия, също страдат от ограниченията. В страната е забранена дори продажбата на налични стоки и продукти от страните в ЕС, да не говорим за допълнителен внос.

Силвио Берлускони лобира за Путин в Италия

Силвио Берлускони лобира за Путин в Италия

От всичко това страда най-вече затворения европейски пазар, който произвежда масово, но няма възможност да изнесе продукцията си на огромните руски пазари, които бяха една от най-изгодните пазарни ниши, не само за Италия, но и за Франция, Германия, Англия и най-вече страните от Централна и Източна Европа. Първи те, още преди Силвио Берлускони поискаха сваляне на санкциите, тъй като в противен случай, ще изпаднат в тежка икономическа криза.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар