Вечна младост: Как го правят свръхбогатите?

Гласувайте за статията

Свръх богатите са убедени, че това е тайната на вечната младост

Освен да живеят вечно или поне 500 години, свръхбогатите искат и да се подмладят. А за това използват три популярни техники, с които да постигнат целите си и да се сдобият с вечна младост.

Сред методите за подмладяване и осигуряване на вечна младост е и терапията с кръв

Нова кръв – В средновековните легенди се разказва за хората, които пият кръв, за да останат жизнени. Интересното е, че учени от Станфорд успешно са доказали, че преливанията на кръв от млади хора може да помогне за облекчаване на симптомите при Алцхаймер. Те вярват, че по същия начин може да се забави стареенето. Предвид подобни теории, историята на унгарската графиня Батори придобива все по-зловещи измерения…

Клониране – Някои учени, очевидно вдъхновени от научнофантастичните романи, работят по проект за клониране на органи, с цел да бъдат замени органите, които са стари или болни. Вече са успели да направят органи като бъбреци и черен дроб. Доскоро за трансплантация се използваха органи от прасета, но вече успешно се клонират и човешки.

Правят се опити за трансплантация на сърце и дори уши, но засега специалистите не са се похвалили с напредък в тази област. Въпреки това медицината напредва…

Киборги – Руският милиардер Дмитрий Ицков вече влага пари за прехвърляне на човешкото съзнание в роботизирани аватари, които са физически чувствителни. Той планира с помощта на тази система да доживее 10 000 години. Други смятат, че изобщо не са необходими аватари, достатъчно е мозъкът да се свърже с компютър. Нищо чудно и това да стане факт.

Освен вечен живот свръхбогатите искат и вечна младост

Освен вечен живот свръхбогатите искат и вечна младост

Що се отнася до най-нестандартните предложения за вечна младост и съответно за вечен живот, сред необичайните идеи са и някои вдъхновени от филма „200-годишен човек“ – Едва ли Айзък Азимов някога е предполагал, че героят му ще стане пример за цяло едно поколение – но вместо робот да се превърне в човек, учените се опитват да превърнат хората в роботи. С обещание за вечен живот и вечна младост.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар