Бягство от затвора: Престъпници се измъкнаха като на кино

Бягство от затвора: Престъпници се измъкнаха като на кино
5 (100%) 1 vote

Бягство от затвора по холивудски, или как се бяга през оловните тръби

Бягство от затвора като от холивудски филм, спретнаха двама затворници, които на всичкото отгоре са оставили и присмехулна бележка на надзирателите си.

Ричард Мат и Дейвид Суит, двама затворници осъдени за убийство, избягали от поправителния затвор в Клинтън в Дънмор, при това без никой да ги усети.

Избягалите са успели да се измъкнат от строго охраняван затвор в щата Калифорния и то като са приложили план, взет направо от филмов сценарий. Те разбили оловните тръби и направи дупка в стената, през която се измъкнали.

„Става дума за две много опасни лица, а единият е осъден и за убийството на местния шериф. С него не трябва да се шегувате“, каза губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, който обяви в Twitter, че е отменил всичките си ангажименти и е отишъл в затвора. Властите продължават да разследват случилото се, като се опитват да установят, дали някой не е чакал бегълците отвън.

Също така, предложена е и награда от $ 100 000 за всяка информация за мошениците, които устроиха това невероятно бягство от затвора.

48-годишният Мат и 34-годишният Суит се измъкнали посред нощ, като оставили затворническите си униформи в леглата, под покривалата, за да изглежда, че са все още в килиите. По време на сутрешната обиколка обаче било установено, че всъщност ги няма.

Коумо твърди, че никой досега не е успял да избяга от този затвор, изграден още през 1845-та година. Суит е излежавал доживотна присъда за убийството на местния шериф, докато Мат е бил осъден на 25 години за отвличане на човек, който по-късно е убил.

Бягство от затвора: Престъпници избягаха като на кино и се подиграха с пазачите

Бягство от затвора: Престъпници избягаха като на кино и се подиграха с пазачите

За капак на всичко, затворниците си направили шега с управителите, залепяйки бележка на една от тръбите, през които успели да се измъкнат. В момента се провежда масово претърсване на района, в което участват над 200 полицаи, както и екипи с кучета и дори хеликоптери.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар