Ангела Меркел забрани кирилицата в Инстаграм

Ангела Меркел забрани кирилицата в Инстаграм
5 (100%) 1 vote

Ангела Меркел забрани кирилицата в Инстаграм, след обиди на руски

Ангела Меркел забрани използването на кирилица в личния й профил в Инстаграм, след като руски хейтъри я нападнаха. Първата дама на Европа не издържа на атаките и забрани използването на кирилица в социалната мрежа.

Поне що се отнася до официалния й профил.

Повод за това станаха масови атаки срещу Ангела Меркел на руски език. Бяха използвани обидни епитети срещу нея на руски език. Администраторите на профила правиха опити да изтрият нападенията персонално, но в крайна сметка се стигна до налагането на крайни мерки, пише Франкфурт Алгемайне Цайтунг.

Решението бе взето от германското правителство и предизвика доста бурен отзвук. От друга страна немските граждани приветстваха решение, тъй като новината, че немският канцлер е била атакувана по подобен начин бе посрещната на нож. От правителството все пак решиха да не задълбочават скандала и заявиха единствено, че с оглед по-добрата комуникация, спират опциите за писане на чужди езици.

„С цел по-добро разбиране, коментарите на други езици, освен немски и английски са отменени“, обяви говорителят на правителството.

Профилът на Ангела Меркел в Инстаграм бе открит миналата сряда и от тогава немският канцлер съжалява за действията си. За кратко време тя бе обсипана от съобщения на кирилица, повечето от които с обидно съдържание. В отделни случаи се е стигало до разиграване на цели спорове на руснаци и украинци във връзка с конфликтите в страната им.

Говорителят на немското правителство разкри, че оскърбителните коментари са били първоначално изтривани, но веднага се появявали нови. В крайна сметка правителството решило, че е по-добре да наложат забрана за писане на кирилица, вместо да продължават да допускат писането на обидни коментари в профила на немския канцлер.

Ангела Меркел забрани писането на кирилица в Инстаграм заради обиди сн. Булфото

Ангела Меркел забрани писането на кирилица в Инстаграм заради обиди сн. Булфото

Ангела Меркел за първи път открива свой профил в Инстаграм, а социалната мрежа е на път да се превърне в точно толкова популярна и известна колкото са Фейсбук и Туитър.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар