Формула за вечен живот: Как свръхбогатите си осигуряват безсмъртие?

Формула за вечен живот: Как свръхбогатите си осигуряват безсмъртие?
5 (100%) 1 vote

Формула за вечен живот вече има, а свръхбогатите смятат да я използват

Въпреки теориите на учените, че формула за вечен живот не съществува, някои от най-богатите хора в света са категорични, че в днешно време може да се купи всичко – дори безсмъртие. Те финансират огромни изследвания, за да открият философския камък на 21 век – но не този, който превръща оловото в злато, а който дарява вечен живот.

Въпреки че милиардерите имат много пари и са готови да инвестират в търсене на безсмъртието, много учени смятат, че техните идеи са неизпълними.

„Има ограничения за това колко човешкото тяло може да издържи и границата е около 120 години. Просто досега не са открити хора, които са успели да живеят по-дълго от това.“, твърди Колин Блекмор, бивш ръководител на изследователския медицински съвет във Великобритания.

Въпреки това, много учени, които работят за тези милиардери, смятат, че не е трудно да се удължи животът и вече работят по това и смятат, че са открили точната формула за вечен живот.  А според тях безсмъртие се постига по три начина:

Техника 1: Промяна на гените

Д-р Синтия Кенън успява да промени гените при валчестите червеи и да удължи живота им десет пъти. Именно поради това е била наета от групата милиардери. Процесът на изключване на гени — „daf-2“, който е минал успешно при червеите, е много по-сложен при хората, но тя вярва, че целта й може да се постигне съвсем скоро.

Техника 2: Миниатюрни роботи

Директорът на отдела по инженеринг в „Google“, Рей Курзвел смята, че до 2030-та година в тялото ще могат да се вкарат милиони микроскопични роботи, наречени наноботи, които ще поддържат имунната ни система и нашето здраве на молекулярно ниво. Експериментите с наноботите вече са били успешни при мишките. Предстои да видим дали тази формула за вечен живот ще е ефективна и при хората.

Наноботи помагат да живеем по-дълго. Това ли е идеалната формула за вечен живот?

Наноботи помагат да живеем по-дълго. Това ли е идеалната формула за вечен живот?

Техника 3: Стволови клетки

Много хора се опитват да постигнат безсмъртие с помощта на стволови клетки. Милиардерът Питър Найгард, който е вложил много пари в това изследване, предоставя и себе си за изследвания — в своето тяло той присажда стволови клетки четири пъти годишно, и вярва, че това го прави по-млад и по-здрав.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

3 коментара to “Формула за вечен живот: Как свръхбогатите си осигуряват безсмъртие?”

 1. Anjel Dimitrov

  юли 01. 2015

  gledah nqkykyv klip na skoro 4e shte puskat w prodajba medikament koyto udyljava jivota 3pyti ,zashto da ne sa otkrili i bezsmyrtieto

 2. Anzhel

  юли 01. 2015

  gledah nqkykyv klip na skoro 4e shte puskat w prodajba medikament koyto udyljava jivota 3pyti ,zashto da ne sa otkrili i bezsmyrtieto

 3. Тими

  авг. 11. 2017

  Ето, че здраве и живот се купуват с пари. А аз как да се сдобия с много пари, че да участвам?Поне мога да потърся групи занимаващи се с такива дейности…

Добавете коментар