Формула за вечен живот? Милиардери планират да живеят по 500 години

Гласувайте за статията

Милиардери търсят формула за вечен живот, искат да живеят по 500 години

За някои хора съществуването на формула за вечен живот изглежда направо научна фантастика, но за други си е направо цел на съществуването им. Ако сте богат, влиятелен и имате всичко, не бихте ли желали да живеете вечно, за да му се насладите?

Подобни вълнения терзаят група богаташи вложили милиарди долари в проект за създаване на „лекарство срещу смъртта“. Най-невероятното е, че са убедени, че през този век хората ще достигнат безсмъртие и вече търсят правилната формула за вечен живот.

Както алхимиците, които през Средновековието са се опитали да достигнат безсмъртие, така и група милиардери решили да открият, както самите те споделят, „лекарство срещу смъртта“ или в най-лошия случай да измислян начин как да живеят поне 500 години.

Проектът е оглавен от Бил Марис, директор на инвестиции в „Google“, а към него са се присъединили Сергей Брин и четвъртият най-богат човек на света, Лари Елисън, основател на „Paypal“. При това са категорични, че разполагат с нужния инструментариум, за да постигнат целите си.

„Учените днес вече имат лаборатории, в които може да се постигне всичко, което хората могат да предположат. Надявам се само, че всички ще живеем достатъчно дълго, за да постигнем това, което искаме. Във всеки случай, аз съм сигурен, че скоро ще живеем до 500 години“ твърди Марис.

Неговият колега Сергей Брин, чието състояние възлиза на повече от 30 милиарда евро, подкрепи приятеля си, че един ден ще „намери лекарство срещу смъртта“, а Лари Елисън смята, че е немислимо хората да приемат смъртта като нещо, което трябва да се случи, а същата за него е безсмислена.

Съществува ли формула за вечен живот? Милиардери планират да живеят 500 години

Съществува ли формула за вечен живот? Милиардери планират да живеят 500 години

„Първият човек, който ще живее 1000 години вече е роден. С генно инженерство на клетките на тялото ни ще можем да избегнем стареенето. Хората трябва да спрат да смятат, че остаряването е неизбежно и трябва да мислим за тялото като за кола–колкото повече го поддържаме, толкова повече ще продължим да го ползваме“, заяви Обри де. Грей, британски геолог.

Как точно милиардерите смятат да си осигурят заветната формула за вечен живот четете в продължението утре.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар