Масоните аут от Темида

Някои от масоните в тоги признават своята принадлежност към ложите
0

Гонят масоните от съдебната власт със закон

Без членове на тайни общества и масони в съдебната власт! – пише „Уикенд”, като уточнява, че това ще се случи, ако парламентът приеме новия закон, подготвен от Министерството на правосъдието. Иначе казано – масони, тамплиери, ротарианци и всевъзможни други „рицари” вече няма да могат да работят като магистрати – изтъква изданието.

Бивши агенти на ДС създават тайните общества у нас
Масоните отдавна са превзели съдебната система у нас, както впрочем и бизнеса, общинската власт и какво ли не. Една голяма част от тях са били тясно обвързани с бившата ДС. Нали точно агенти и охицери от бившата политическа милиция възродиха тайните общества в мътните години на прехода. Покойните Илия Павлов и Емил Кюлев, но също и Младен Михалев-Маджо са сред видните масони, издигнали се до най-високите нива в йерархията на ложите.
Магистратите масони обаче изпадат в деликатна ситуация. От една страна, те трябва да са верни и предани на братята си в ложата, а от друга – да съдят безпристрастно и да служат на закона. Затова никой вече не се удудва, че мнозина, че мнозина от тях изпадат в изключително сенчести отношения покрай ангажиментите си към тайните общества. Ако Законът за съдебната власт се приеме, на това вече може да се сложи точка.

Някои от масоните в тоги признават своята принадлежност към ложите
Някои от масоните в тоги признават своята принадлежност към ложите

Масони и съдии сега – кои са те?
Първият високопоставен юрист, за когото се заговори, че е масон, беше Борис Велчев. Когато го избраха за главен прокурор, в медиите са прокрадна съобщение, че той е замразил членството си в ложата. Самият Велчев промърмори, че не членува в тайна организация.
За разлика от него обаче Антон Станков призна, че е в редиците на масоните в тоги. Той обясни, че членува във Великата ложа на старите свободни и приети зидари. Станков е правосъден министър от 2001 до 2005 г.
Друг известен адвокат – Менко Менков, също не крие принадлежността си към масонството.
Бившият зам.-министър на правосъдието в кабинета на НДСВ Маргарит Ганев също не крие, че е масон.
В ложата „Братство и чест” членува и бившият шеф на ДАНС Петко Сертов.
За националния омбудсман Константин Пенчев също се говори, че е в редиците на масоните.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.