Би Би Си „убиха“ кралица Елизабет! (Новината побърка Англия)

Гласувайте за статията

Би Би Си „убиха“ кралица Елизабет, скандален туит запали социалните мрежи

Невероятен скандал предизвика съобщение на една от репортерките на Би Би Си, която пусна съобщение в Туитър, че кралица Елизабет е мъртва. Секунди по-късно новината бе опровергана от журналистката, която се извини, че става въпрос за фалшива аларма, но бе твърде късно — съобщението обиколи цял свят и дори издания като Ен Би Си нюз и Билд се вързаха и публикуваха новината за кончината на кралицата. Ахмен Кавая се извини за „лошата шега“, която е устроила направила с нейно величество, а от Би Би Си заявиха, че нямат представа откъде е дошло съобщението, че кралицата е починала. Самата Кавая обяви, че вероятно телефонът й е бил използван от други.

„Фалшива тревога, моля ви не се подвеждайте по съобщенията. Оставих телефона си без надзор, невинна шега, извинявам се“, обясни тя.

Всъщност новините бяха две, последвани една от друга. Новината ,че кралица Елизабет е починала, предизвика масова паника, а по-късно бе последвана от друго съобщение—че е в болница. Второто съобщение се оказа наполовина вярно, тъй като нейно величество бе на годишния си контролен преглед. При разговор с кралската администрация в Бъкингам, от двореца отговориха, че не само нейно величество е напълно здрава, но също така се чувства отлично и изпълнява обществените си ангажименти.

Въпреки че от Би Би Си се извиниха за гафа, според мнозина причината за скандалното изявление е, че медията тества обществените реакции при новината за смъртта на монарха. Това не е необичано явление и медиите на Острова редовно правят социологически проучвания.

Скандален туит уби кралица Елизабет

Скандален туит уби кралица Елизабет

Подобен стрес — тест обаче не е бил прилаган досега, което не попречи на британския информационен гигант да го приложи.

Би Би Си убиха кралицата погрешка

Би Би Си убили кралицата погрешка

А реакцията на гражданите показа, че те продължават да свързват кралската институция с кралицата и не са готови да посрещнат нито принц Уилям, нито принц Чарлз във властта.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар