Разследват Пентагона за заразата с антракс в САЩ и Канада

Разследват Пентагона за заразата с антракс в САЩ и Канада
5 (100%) 1 vote

Разследват Пентагона за изпуснатите проби от жив антракс в САЩ и Канада

Съмнения за нов бум на антракс в Америка, предизвикаха скандално разследване. Властите разследват военна лаборатория към Пентагона, за която има съмнения, че е изпратила живи проби от вируса в Канада и в други лаборатории в САЩ.

Припомняме ви, че американска военна лаборатория бе изпратила живи екземпляри от антракс в три лаборатории в Канада. В 11 щата на територията на САЩ също са изпратени подобни проби.

Вирусът на антракс е един от най-опасните в света и може да се използва като биологично оръжие, или за биотероризъм. Изпускането на пробите от американската военна лаборатория до 11 щата предизвика сериозни опасения от страна на федералните власти.

Пентагонът призна миналия четвъртък, че най-малко 18 държавни университетски и търговски лаборатории са получили живи екземпляри от антракс от военната лаборатория в Юта. Любопитна подробност е, че през 2014 година тези екземпляри е трябвало да бъдат облъчени и деактивирани.

Властите побързаха да успокоят гражданите, че риск от заразяване и увреждане на общественото здраве няма, но в същото време започнаха и спешно разследване на лабораторията към Пентагона. Четирима работници в Тексас, Делауеър и Уисконсин са поставени на антибиотична терапия като предпазна мярка, съобщават от Американския център за контрол на заболяванията. 22 членове от военния и цивилния персонал във военната база „Осанна“ в Южна Корея също са подложени на лечение.

Припомняме ви още, че вирусът на антракс успя да стигне чак до Канада, където три лаборатории съобщиха, че са получили живи спори на опасния вирус, пише Ю Ес Ей Тудей.

В момента служители от центъра за контрол и превенция на заболяванията се опитват да установят дали има и други случаи, в които жив антракс е бил изпратен в лаборатории.

Разследват Пентагона заради антракс

Разследват Пентагона заради антракс

Опити за атаки с антракс в Америка имаше след 11 септември 2001, когато двама сенатори получиха писва заразени с антракс, а пет от най-големите медийни организации в Америка, получиха заразени писма, заради които се заразиха 18 души.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар