Министър Румяна Бъчварова проговори за убийството на Георги

Министър Румяна Бъчварова проговори за убийството на Георги
3 (60%) 2 votes

Румяна Бъчварова посочи, че все още няма заподозрян за убийството на тийнейджъра

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова проговори за бруталното убийство на 16-годишния Георги Игнатов, чието тяло бе открито на пейка в Борисовата градина.

Пред журналистите в Народното събрание Румяна Бъчварова заяви, че работата по случая продължава и уточни, че до късно вчера са провеждани разпити. Прегледани са и записите от всички налични камери в района на метрото и околностите. Оказва се, че Георги Игнатов е уловен от доста от монтираните външни камери.

Румяна Бъчварова посочи, че все още няма заподозрян за убийството на тийнейджъра

Румяна Бъчварова посочи, че все още няма заподозрян за убийството на тийнейджъра

Румяна Бъчварова посочи, че по всяка вероятност ще бъде идентифициран потенциален кръг от хора, представляващи заплаха за Георги.
Вече са установени последните обаждания, които 16-годишният младеж е направил преди смъртта си. В заключение министърът на вътрешните работи обяви, че за момента все още няма заподозрени по случая, пише vsekiden.com.

Припомняме, че по-рано днес главният прокурор на Република България – Сотир Цацаров обяви, че една от основните версии по случая с убийството на 16-годишния Георги Игнатов, е личен мотив.
Обвинител номер едно на България изрече тези думи преди заседанието на Висшия съдебен съвет.
Той бе категоричен, че каквито и коментари за се правят по случая, биха нанесли сериозна вреда върху разследването.

Сотир Цацаров увери обществото, че по случая се работи с много голям капацитет и с най-доброто, което разполагат Прокуратурата и Вътрешното министерство.
Главният прокурор уточни, че освен всичко друго, предстои да бъде уточнен и мотивът за извършването на престъплението – дали е личен или хулигански и допълни, че в 12 ч. на обяд всеки може да мине от там.
За момента обаче той предпочита да не коментира случая, тъй като от опит знае, че по този начин ще се затрудни сериозно работата на разследващите.

Обвинител номер едно обеща, че в момента, в който се появи информация, която трябва да бъде предоставена на широката общественост, това ще бъде направено.
По отношение на сигурността и охраната на обществения ред на мястото в Борисовата градина, където бе извършено престъплението, Сотир Цацаров посочи, че това е в компетенцията на Столична община, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар