Индия загуби 2500 души заради жегите (Жертвите растат)

Индия загуби 2500 души заради жегите (Жертвите растат)
3 (60%) 1 vote

Адската жега в Индия продължава да взима жертви, броят им нараства главоломно

Адската жега в Индия продължава да взима жертви, а броят им расте неимоверно. Над 2500 са загиналите до момента, а черната статистика продължава да набъбва.

Властите съобщиха, че топлата вълна, която удари държавата точно преди сезона на дъждовете продължава и сее смърт постоянно.

Температурите достигат рекордните 48 градуса, сушата е адска, а жителите не могат да се спасят. Най-засегнат е щата Андра Прадеш, където за 24 часа са загинали 42 души от общо 1719, разкри директорът по контрол на бедствията. В Телангана, загиналите за последните дни са издъхнали повече от 585 души, а в Одиши повече от 26 жертви.

Броят на жертвите в останалите краища на страната също расте и то притеснително. За щастие кошмарната топла вълна е към своя край, тъй като дъждовете през уикенда успяха да намалят температурите в някои райони. Метеоролозите обещават още нови валежи от дъжд.

Припомняме ви, че от миналата седмица, Индия е в огнен капан. Силните горещини тогава отнеха живота на над 1000 души, а тази седмица броят им достигна, печалните 2500. От силното слънце дори асфалтът се разтопи, а в някои от селата пламнаха пожари. Единствените, които се радваха на топлото време бяха децата, които се заливаха с вода и скачаха в градските фонтани, за да се разхладят, както и продавачите на климатици, пред чиито магазини се извиха опашки от клиенти.

Топлата вълна в Индия взе над 2500 жертви

Топлата вълна в Индия взе над 2500 жертви

Топлата вълна и засушаването са обичайни за Индия, преди сезона на дъждовете. Но за първи път от десетилетия има толкова тежка суша. В страна с лошо развита инфраструктура и население от над 1,2 милиарда души, което живее главно в селски райони, отдалечени от болнична помощ, топлата вълна може да се превърне в истински кошмар. Въпреки обещанията на метеоролозите, че  този период от летния сезон е към края си и дъждовния сезон ще настъпи съвсем скоро.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар