Невероятно откритие за Земята: Плазмени клъстери обгръщат планетата

Невероятно откритие за Земята: Плазмени клъстери обгръщат планетата
4.17 (83.33%) 6 votes

Земята е покрита с плазмени клъстери, студентка доказа теория на 60 години

23-годишна студентка успя да докаже теория за Земята, която учените не успяха да докажат, цели 60 години. Австралийските учени са открили огромни, но досега невидими клъстери от плазма с форма на тръби, които се движат около Земята.

Откритието бе направено през 50-те години, когато се роди и теорията за тяхното присъствие. До днес хипотезата обаче бе приемана с огромна доза резерв. И дълго време се ширеше мнението, че съществуването на плазмените тръби е една огромна измислица и дори илюзия. В крайна сметка, днес, студентката на университета в Сидни, Клео Лои, успя да докаже, че този феномен наистина съществува.

За целта Клео прибегна до изключително нова иновация. Тя използва специален телескоп за 3D наблюдение на Космоса, с който успя да изследва земната атмосфера. Резултатът от нейните проучвания е невероятен. Клео доказа, че земната атмосфера е покрита с мрежа от тази необичайно структурирана плазма. Сложните многопластови клъстери са създадени от атмосферата, която е йонизирана от слънчевите лъчи.
„Вече 60 години учените се опитват да докажат съществуването на тези плазмени структури, но сега за първи път имаме и визуално доказателство за тяхното съществуване. Можете да ги засечете на над 600 км над земната повърхност“, заяви Лои. Това е височината, на която е разположен и последния слой на атмосферата.

 

„Видяхме впечатляващи фигури на небето. Обръчи от плазма с висока плътност редуват с такива с по-ниска плътност. И всичко това е идеално синхронизирано с магнитното поле на Земята“, разкри Лои за News.com.au.

Австралийска студентка  откри уникална структура около Земята

Австралийска студентка откри уникална структура около Земята

Откритието на Лои е невероятно, тъй като всички тези клъстери сега могат да се видят и с телескоп. Досега учените нямаха възможност да изследват тази страна от Земята, а сега ще имат възможност да изследват уникалния феномен отблизо.

3D телескоп успява да засече уникалните клъстери

3D телескоп успява да засече уникалните клъстери

Любителите астрономи също няма да останат разочаровани, тъй като откритието ще им даде възможност и те самите да видят отблизо уникалната находка.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар