Кандидатурата на Мария Календерска разбуни духовете

Включването на Мария Календерска в надпреварата за креслото на Йорданка Фандъкова, разбуни духовете.

Журналисти и социалози коментираха в студиото на ТВ7 намерението на жената до Николай Бареков да стане градоначалник на столицата.

Журналистката Нора Стоичкова изрази възмущението си от факта, че страната ни се управлява от интимните партньорки на политиците и на база на техните предпочитания се избират хората, които коват законите в родината ни.

Тя зададе риторичния въпрос докога личностните предпочитания на политиците към представителки на нежния пол ще бъдат водещия критерий при избор на хора, които да ни управляват.

[caption id="attachment_447398" align="alignright" width="300"]Мария Календерска Кандидатурата на Мария Календерска разбуни духовете[/caption]

Нора Стоичкова продължи гневната си реч с разкритие за Мария Календерска. Тя каза, че жената до Николай Бареков е много амбициозна и няма да се спре, докато не стигне до високите етажи на властта.

Според нея много скоро Мария Календерска ще се намести в още едно депутатско легло в преследване на целта си. Нора Стоичкова е убедена, че бившата журналистка ще преспи и с друг политик, ако се налага.

Тезата й беше подкрепена и от Татяна Буруджиева, която каза, че заявката на амбициозната Календерска е меко казано пресилена. Според нея твърдението, че половинката на Николай Бареков е по-добрия вариант на Йорданка Фандъкова само заради това, че е по-млада, е абсурдно.

Татяна Буруджиева е на мнение, че всичко това е пример за шуробаджанащината, която се шири у нас, пише БЛИЦ. Тя определи идеята, че трябва да станеш любовница на някой политик, за да влезеш в политиката, като пълен абсурд.

Социлогът заяви, че много хора разсъждават като Мария Календерска и затова страната ни е в това положение.

Както вече стана ясно, Николай Бареков подкрепя напълно любимата си. Самият той заяви, че Мария Календерска е амбициозен човек, който знае какво иска и ще направи всичко възможно, за да го постигне.