САЩ се изправи срещу Ислямска държава: Бомбардират тактически цели!

Гласувайте за статията

САЩ и международната коалиция се изправиха срещу Ислямска държава, бомбардират тактически цели

Само дни след скандалните обвинения на Сергей Лавров, че САЩ стоят настрани от проблема Ислямска държава, американските власти заедно с международните сили атакуваха тактически обекти на организацията. От въздуха бяха извършени 17 атаки, като са унищожени ключови позиции на организацията. Повече от 13 са успешните въздушни удари, които са нанесени в Ирак. Още 4 са нанесени и в Сирия, съобщават от агенция Ройтерс.

Атакувани са тактически цели в Байджи, Фалуда, Макмур, Мосул, Синджар и Тал Афар в Ирак. Рамади и Багдади също се оказаха в обсега на САЩ и международната коалиция. Атаките имаха за цел не човешки жертви, а разрушаване и унищожаване на тактически групи, ключови бойни позиции, сгради, превозни средства и оръжия, се казва в изявление на съюзниците.

Атаките са проведени в период от 24 часа, а САЩ са ръководили нападението. Имало е и атаки в Сирия, където атакуваните цели са край Кобане и Ал Хасака.

Намесата на международната общност бе доста противоречиво приета, но пък вдъхна надежда на отчаяните граждани на Ирак и Сирия, които в момента са под игото на Ислямска държава.

Междувременно наяве излязоха и други разкрития около организацията. Държавният департамент на САЩ разкри, че един от водещите полковници на ИДИЛ е бивш военен от САЩ. Той е бил обучаван от най-добрите бойци в борбата с тероризма в света. Става въпрос за Галмурод Калимов, бивш полицейски служител от Таджикистан, който очевидно вече е на страната на джихадистите. Той е участвал три пъти в обучителни програми в САЩ, а веднъж дори е бил в центъра в Луизиана.

САЩ се изправиха срещу Ислямска държава

САЩ се изправиха срещу Ислямска държава

Най-голямото притеснение на американските власти е, че Калимов е изнесъл на джихадистите важна информация, как страната се бори с джихадистите. Една от причините да не рискуват с изпращането на антитерористична група по земя.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “САЩ се изправи срещу Ислямска държава: Бомбардират тактически цели!”

  1. GAUDI

    юни 01. 2015

    САМО ПСИХОПАТИТЕ УБИВАТ ДЕЦАТА СИ-ТОВА СА САЩ-ПСИХОПАТИ.мАЛОУМНИЦИТЕ ИМ ВЯРВАТ,АМА НИЕ НЕ СМЕ СРЕД ТЯХ-УБИЙЦИ ПСИХЯСАЛИ.

Добавете коментар