САЩ отказали да се борят с Ислямска държава

Сергей Лавров обвини САЩ, че отстъпват пред Ислямска държава
1

Сергей Лавров с пореден удар по САЩ, отказали да се борят с Ислямска държава

Словесните престрелки между Русия и САЩ стават все по-ожесточени и от привидно примирие, двете страни преминаха към директен двубой. След като само преди седмица изненада Джон Кери, с кошница лично подбрани от него домашни зеленчуци, сега Сергей Лавров го атакува публично.

Руският министър на външните работи заяви, че Русия е предложила на САЩ да поискат мандат от ООН за борба срещу „Ислямска държава“ на територията на Сирия. От Вашингтон обаче отказали, тъй като според тях и режимът на Асад не бил легитимен.

В интервю за телевизионния канал „России 24“ руския външен министър обвини САЩ, че не са влезли в ролята си на миротворци срещу най-голямата заплаха за Европа.

„Говорих с държавния секретар на САЩ Джон Кери и го попитах защо САЩ не се обърне към Съвета за сигурност на ООН и не поиска мандат за борба с“ Ислямска държава“на сирийска територия? И той ми каза, че Вашингтон не счита режима на Башар Асад за легитимен партньор.“, заяви Лавров в интервюто си, цитиран от Франс Прес.

Руския външен министър заяви също така, че отговорът го е хвърлил в недоумение, тъй като през цялата минала година режимът на Башар Асад е бил считан за легитимен от властите в САЩ, докато са унищожавали химическото оръжие на страната.

Намекът, че Америка не желае да се бори с ислямския Франкенщайн е откровена провокация срещу американските власти. Засега от Вашингтон не са коментирали новината, но ако се окаже, че това е истина, може да се предизвика огромен скандал в международната общност.

Сергей Лавров обвини САЩ, че отстъпват пред Ислямска държава
Сергей Лавров обвини САЩ, че отстъпват пред Ислямска държава

Що се отнася до Сергей Лавров, неотдавна той намеси и България в огромен скандал, като обвини страната, че е сключила пакт за поделянето на Македония с Албания. Правителството в София така и не коментира абсурдната новина, но тя не бе подмината от медиите в западната ни съседка. Факт е, че от известно време се носят обезпокоителни слухове за евентуална експанзия на Албания на Балканите. Но е повече от нелепо да се твърди, че България има териториални претенции към Македония, след като бе първата, която я призна за суверенна държава.

1 коментар
  1. мнение казва

    Че американците продават оръжие на ислямска държава, а руснаците на режима на Башар. Що да си развялят бизнеса за сметка на човешки съдби и нещастие. Проклети да са и двата лагера!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.