Швейцария с удар под кръста на БГ милионерите

Швейцария с удар под кръста на БГ милионерите
5 (100%) 1 vote

Швейцария обявява имената на данъчните бегълци

Швейцария нанася тежък удар под кръста на родните милионери.

Швейцария е на път да наруши банковата тайна, която от векове е официална държавна политика и ще огласи адресите и имената на вложителите.
Информацията бе оповестена от местни швейцарски медии, предава БГНЕС.
Конфедеративната данъчна служба на Швейцария е взела решение и вече е стартирала с публикациите на имената на данъчни измамници.

Швейцария обявява имената на данъчните бегълци

Швейцария обявява имената на данъчните бегълци

Причината за изненадващото решение станал фактът, че службата е затрупана от искания за предоставяне на данни за сметките на чужди граждани, които да заподозрени в укриване на данъци и се разследват.
По този начин данъчната служба на Швейцария ще помогне на разследващите органи. Александър Дюма от данъчната служба посочва, че засегнатите лица могат да се защитят юридически или да предприемат съответните съдебни стъпки срещу огласяването на информацията, която е тайна.

От разпространената от медиите в Швейцария информация става ясно, че ще бъдат оповестен трите имена, датата на раждане и последния адрес на клиентите, заподозрени в данъчни измами.
Под ножа обаче ще попаднат само онези клиенти, за които данъчните власти в Швейцария не са успели да открият по друг начин и поради тази причина се налага публичното им издирване.
Имената на клиентите, които ще бъдат оповестени се намират в базата данни, която бе открадната от клона на британската банка HSBC в Швейцария и по-точно от нейния служител Ерве Фалсиани, който по-късно се укри във Франция.

Страната ни се нарежда на 68-ма позиция в списъка на държавите, откъдето са 74-те данъчни бегълци.
Укритите суми възлизат на стойност около 300 милиона евро.
Вложителят с най-тлъста сметка притежава „скромната сума” от 150 милиона евро, а останалите вложения са на стойност между 2 и 10 милиона евро.
В началото на февруари финансовият министър на България Владислав Горанов заяви категорично, че страната ни не е получавала данни за сънародници, притежаващи банкови сметки в Швейцария, пише vsekiden.com.

Но както вече споменахме и България е в списъка на страните, откъдето са данъчните бегълци, така че вероятно е въпрос на време да научим имената им.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар