Скандал на Евровизия: Освиркаха Полина Гагарина на финала

Гласувайте за статията

Скандал на финала на Евровизия, Полина Гагарина освиркана на финала

Политическите страсти не успяха да бъдат преодолени на Евровизия, където представителката на Русия, Полина Гагарина бе грубо освиркана по време на вота на зрителите. Македонските медии коментират, че всеки път, когато руската красавица е получавала максимален брой точки е била грубо освирквана. Наложи се дори водещите да се намесят, за да укротят публиката, напомняйки, че става въпрос за песенен конкурс, а не за дебат по световна политика. В последствие руската представителка се класира втора на Евровизия. Това обаче не бе единственият скандал на конкурса.

Според Washington Post на конкурса красавицата е била обект на активистките атаки от страна на организаторите, които защитавали позицията си еднополови бракове. Те излъчили кадри с еднополови двойки по време на представянето, като в същото време Русия води кампания срещу еднополовите бракове.

Македонският „Телеграф“ вече съобщи, че гласовете на Македония и Черна гора ще бъдат дисквалифицирани заради нарушение на вота. Ако това се случи най-ощетени ще бъдат Сърбия и Албания. Под въпрос е и вотът на Сан Марино, тъй като там журито е дало 100 % от своя вот.

Справка в Уикипедия показва как са гласували страните на финала, както и кой би бил ощетен, ако бъде взето решение да се признае невалидността на вота на Сан Марино.

Що се отнася до Полина Гагарина, тя не успя да спечели първото място, но пък получи международно признание. В страната си бе посрещната като победителка, а държавния глава обяви, че Русия се гордее с нея и успехът й.

Освиркаха Полина Гагарина на финала на Евровизия

Освиркаха Полина Гагарина на финала на Евровизия

Победител за шести път в тазгодишния конкурс е Манс Зелмерлов, който спечели с интерактивното си изпълнение.

Скандал имаше и с гласуването на конкурса

Скандал имаше и с гласуването на конкурса

Зрителите обаче ще запомнят 60-тия юбилеен конкурс най-вече със скандалите, с дисквалифицирането на някои държави, както и с лошата връзка. На няколко пъти телевизионните мостове в Евровизия с някои от държавите се проваляха.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар