Разкриха нова тайна за динозаврите

Разкриха нова тайна за динозаврите
1 (20%) 1 vote

Нова тайна за динозаврите излезе наяве, мътят сини яйца

Нова неизвестна досега тайна от живота на динозаврите излезе наяве. Оказа се, че животните навремето са мътели яйца в оцветени черупки, за да предпазят малките си от хищници.

Въпреки че са изчезнали преди милиони години, те продължават да са една от най-големите загадки в света. Причините за това са основателни. Динозаврите мътят яйца с различен цвят на черупката, за да предпазят малките си от нараняване.

Разкритието хвърля светлина и върху странния цвят на яйцата на червеношийките и птиците Ему. Смята се, че динозаврите са снасяли едно време сини яйца, които се сливат с околния пейзаж и така са успявали да предпазят малките си от хищници и любопитни животни.

Разкритието е направено, след като учените поставят под проучване яйца на динозавър по-стари от 66 милиона години. И откриват, че в черупките се съдържат специални пигменти, които са оцветявали яйцата в цвят различен от белия.

Новите разкрития хвърлиха светлина и върху размножаването на някои видове птици. В момента учените са си поставили за цел да открият има ли връзка между тях и динозаврите. Фактът, че една от най-древните и големи птици в света — ему се размножава чрез сини яйца даде повод за доста нови хипотези. Дали ще бъдат доказани връзките между праисторическите създания и видът птици и какви по-точно роднини ще се окажат те, предстои да видим.

Находката за динозаврите ознаменува поредния успех за палеонтолозите, след като преди няколко седмици бяха открити яйца от динозавър в Китай. Тогава под пътната настилка в един от градовете бяха открити запазени изключително голям брой яйца от динозаври, при това почти непокътнати.

Учени откриха нова тайна на динозаврите

Учени откриха нова тайна на динозаврите

Новата находка даде възможност на учените да се запознаят по-отблизо с размножаването на динозаврите. А някои специалисти по генетика вече дори говорят за опити за клониране на древните същества.

 

Снасяли сини яйца за защита от хищници

Снасяли сини яйца за защита от хищници

Учените търсят връзка между древните създания и някои днешни птици

Учените търсят връзка между древните създания и някои днешни птици

Перспектива, която въодушевява мнозина, докато други гледат на подобна възможност със страх и безпокойство.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар