Зад стените на Sea Org: Сциентолози обещават суперсили срещу милиони

Гласувайте за статията

Зад стените на Sea Org: Сциентолози обещават суперсили срещу милиони

Какво се случва зад стените на Sea Org и как сциентолози обещават суперсили срещу стотици хиляди долари?
Сциентолози обещават суперсили срещу стотици хиляди долари, а в същото време служителите и чиновниците в една от най-големите сциентоложки общности на сциентолозите живеят в кибритени кутийки по шест човека в апартамент и печелят по не повече от 50 долара на седмица.

Разкритията са направени от бивши членове на църквата, които разкриват, как основателя на сциентоложката църква Рон Хъбард пристига в Клиъруотър и решава да превърне града в един от центровете на общността. В момента повече от половината град, включително и центъра принадлежат на сциентолозите, а властите отдавна са се отказали да водят битка с тях.

В комплекса или близо до Sea Org живеят и едни от големите звезди на Холивуд, които също са сциентолози. Масивните им имения предизвикват вълнение и изумление, но най-интересна е сградата на Super Powers, където сциентолози обещават на последователите си суперсили срещу стотици хиляди долари.

Стаите в комплекса изглеждат като от някой футуристичен филм, като дори има антигравитационен симулатор. Друго важно помещение са стаите за одит, където се смята, че хората се освобождават от препятствията в живота и подобряват възприятията си. За всеки от тези курсове обаче се плащат стотици хиляди долари. Том Круз е прекарвал седмици в сградата за суперсили, където сциентолозите обещават на последователите си способност да контролират материята, енергията, пространството и времето.

В същото време обаче не всичко е толкова идеално и перфектно, колкото изглежда. Редовите членове на общността живеят като в комуна–женените двойки делят тристайни апартаменти, като живеят по три двойки, а необвързаните може да съжителстват в помещение с още 12 или 24 души, които взаимно се наблюдават и следят.

В общността на сциентолозите се случват странни неща

В общността на сциентолозите се случват странни неща

Придвижването става само с автобуси на общността, а ако някой получи собствена кола, няма право да я използва извън района на комплекса. В противен случай бива поставен под наблюдение.

Лидери сциентолози обещават суперсили във футуристични зали

Лидери сциентолози обещават суперсили във футуристични зали

Една от залите за одит, където Том Круз постига "просветление". Процесът струва стотици хиляди и може да трае месеци

Една от залите за одит, където Том Круз постига „просветление“. Процесът струва стотици хиляди и може да трае месеци

Главната сграда, където се провеждат курсовете по "просветление"

Главната сграда, където се провеждат курсовете по „просветление“

sea 3 e sea 6

Любопитни туристи също не са желани. Бивши посетители на Клиъруотър разказват, че горчиво съжаляват за любопитството си, тъй като членове на Sea Org, които ги забелязват твърде близо до района не пропускат да ги проследят и дори е имало случаи на тормоз, разказват някои от тях.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар