Франция бори глобалното затопляне с покривни градини

Гласувайте за статията

Франция се бори с глобалното затопляне с покривни градини

Франция се бори с глобалното затопляне като прокара нов еко закон. Според изискването на властите, всички новопостроени сгради в търговските зони трябва да бъдат частично покрити или със соларни панели или с растения.

Идеята на проекта е да се спомогне за намаляване на вредните емисии газове, а в същото време да се осигури почистване на въздуха. Както е известно Париж е сред най-замърсените градове в света, така че подобна инициатива би се отразила благотворно на столицата на Франция.

От друга стана „зелените“ покриви имат изолационни ефекти и помагат за намаляване на нужната енергия за затопляне на обекта през зимата или охлаждане през лятото. Тези покриви също така задържат водата, което е плюс във време на обилни валежи, когато канализацията не е в състояние да поеме големи количества вода. Ползата не е само от климатична гледна точка, но и с цел насърчаване на биоразнообразието и помагат на птиците да оцелеят в градската джунгла.

Освен че помагат в битката с глобалното затопляне, „зелените“ покриви също така са и с икономически преимущества. Ако инвеститорите в проектите на търговските сгради изберат да платят за инсталиране на фотоволтаични системи, чрез соларни панели, те ще допринесат за увеличаване на дела на слънчевата енергия в общия енергиен микс във Франция.

Проблемът със замърсяването на въздуха в търговските обекти и най-вече в градска среда не е от вчера.

Франция с нестандартно решение за  глобалното затопляне

Франция с нестандартно решение за глобалното затопляне

Властите се тревожат, че увеличения дел на парникови газове не само влияе на атмосферата, но и води до практически щети в градската среда. В същото време покривните градини са отлично решение за освежаване на градската джунгла и проблемите с пестенето на енергия. Освен това влияят положително за намаляване на глобалното затопляне и освежават бетонните сгради. Подобна концепция има в Ню Йорк и много градове в САЩ, където покривните градини са нещо обичайно.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар