В тайния град на сциентолозите: Терор и комплекси за милиони

Гласувайте за статията

Тайния град на сциентолозите или какво се случва в Клиъруотър

Общността на сциентолозите от десетилетия е истинска загадка, а легендите, които се носят за тази общност са многобройни. Членовете на Sea Org, които живеят там, печелят милиони, но разлика от обикновените хора в общността тънат в лукс, докато други превиват гръб без почивка.
Документален филм за тайния град на сциентолозите, шокира мнозина с разкритията си за най-голямата тайна на религията. Оказа се, че зад стените на привидно хуманната общност цари строга йерархия, дори терор и класово разделение, а управниците налагат железния си юмрук върху всичко, което се случва тук.
Красивият курорт Клиъруотър привлича милиони туристи всяка година, но малцина са онези, имали шанса да припарят до центъра на града. Общността на сциентолозите притежава половината град, но внимателно контролира достъпа до техните имоти.
Туристите са желани и дори предпочитани гости в града и комплекса, докато не се приближат твърде много до комплекса. Нещо повече – стигало се е до следене и проучване на всеки любопитен посетител, дръзнал да се доближи твърде близо до ограничителната линия, която разделя общността от останалата част в курорта.
Членовете на Sea Org наброяват хиляди и са настанени в специални сгради заобиколени от високи дървета и храсти, които прикриват железни врати. Майк Райндър, бивш говорител на сциентоложката църква и неин член 34 години, след напускането й разкрива шокиращи факти.
„обществото на сциентолозите в Sea Org в Клиъруотър живее в контролирана среда. Те служат на църквата на пълно работно време. Много от тях живеят в комплекси наречени Hacienda Gardens, пише „Дейли мейл“.

Клиъруотър и  Sea Org - тайният град на сциентолозите

Клиъруотър и Sea Org – тайният град на сциентолозите

Зад високите стени на кампуса достъпа е строго контролиран

Зад високите стени на кампуса достъпа е строго контролиран

„Те изглеждат добре отвън, имат басейни и спортни игрища, но това вероятно са най-малко използваните зони за почивка в света, тъй като тук всеки постоянно работи. Ако ви е позволено да имате кола, то с нея можете да се предвиждате само от единия кампус до другия, разкрива Райндър.

Том Круз, Кърсти Али, Джон Траволта - списъкът на сциентолозите сред звездите е огромен

Том Круз, Кърсти Али, Джон Траволта – списъкът на сциентолозите сред звездите е огромен

Бившият служител на сциентоложката общност разкрива, че в Sea Org хората работят по 100 часа седмично и печелят по 50 долара на седмица. Какво още разкрива бившия член на една от най-тайните религиозните общности в света, четете утре в продължението.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар