Ислямска държава превзе половин Сирия (Сложи ръка и над Палмира)

Ислямска държава превзе половин Сирия (Сложи ръка и над Палмира)
5 (100%) 1 vote

Ислямска държава вече не е просто терористична организация, а сериозен противник, превзе половин Сирия

Експанзията на Ислямска държава продължава, а половин Сирия е под краката й. Въпреки опитите на властите да омаловажат сериозността на ситуацията , а на международните сили да решат проблема чрез частични въздушни удари по някои бази на организацията, истината е една — Ислямска държава настъпва, а половин Сирия е под неин контрол. От вчера и древния град Палмира е под управлението на узурпаторите, които дори се похвалиха в социалните мрежи с този факт.

Правителствената армия се опита да ги отблъсне, но претърпя крушение, съобщава Ройтерс. В момента армията на Ислямска държава контролира военното летище, целия град, водоснабдителните центрове в цялата околност и е на път да сложи под контрол и други градове от региона. Столицата Дамаск все още се отбранява, както и големите градове, но властите имат сериозни затруднения с овладяване на ситуацията.

Междувременно продължава и психологическата игра на нерви, която лидерите на терористите водят с европейските държавници. „Поздравителното селфи“ от Рим вдигна на крак полицията в Италия и Европол, които разследват случая със снимките и предупредителните послания, които изпрати Ислямска държава. Новината за овладяването на половин Сирия от организацията също предизвика тревоги на Запад.

Вече се изказаха съмнения, че на мигранските кораби, които прекосяват арабските брегове, за да влязат в Европа, също е имало бойци на Ислямска държава, използвали ситуацията, за да проникнат на стария континент. Междувременно обаче нови и нови разкрития излизат наяве, а въпросът, който най-често западното общество си задава, е „Наистина ли живеем с тези хора в един и същи свят?“.

Организацията вече владее половината Сирия

Организацията вече владее половината Сирия

В същото време Дейли Мейл още повече разтърси обществото като публикува снимки и разкази на девойки от Сирия, които са продавани като робини на пазар за роби. През 21 век, в държава, която допреди няколко години бе смятана за прогресивна и демократична.

Ислямска държава развя черното си знаме и над Палмира

Ислямска държава развя черното си знаме и над Палмира

Най-красивите момичета от сирийските села, попаднали под контрола на организацията, първо се предлагат на джихадистките лидери. Ако те ги откажат, биват изпращани на тържище, където могат да ги огледат и купят бойци, или арабски емири.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар