Мистерия с изчезнал самолет: Откриха машината, но пилоти няма!

Гласувайте за статията

Мистерия с изчезнал самолет в Литва, откриха машината, но пилоти няма

Изчезнал самолет, който извършва полети от Швеция към Литва предизвика сериозни тревоги у властите в Прибалтика. Машината бе открита на дъното на морето, но от пилотите няма и следа.

Малкият литовски самолет, който през изминалия уикенд изчезна заедно с двамата пилоти по време на полет от Швеция, е открит на дъното на Балтийско море, съобщи министерството на отбраната на Литва.

Изчезналият самолет е бил намерен на дъното на Балтийско море, но в него не е имало нито едно тяло. „В самолета няма останки и затова продължаваме с разследването“, заяви пред AFP говорителят на министерството на отбраната на Литва. Самолетът Antonov An-2 е произведен в Полша и в момента се намира на дълбочина от 124 метра на повече от сто километра от бреговата линия.

Преди да изчезне, самолетът летял от Гьотеборг към Паланга. Както отбелязват местните медии, пилотите при последната комуникация с контролната кула, около един час преди предвиденото кацане, не съобщили за никакъв проблем, нито за някакви технически затруднения. Литовската агенция за гражданско въздухоплаване в неделя изрази предположение за технически проблем, като причина за причиняване на катастрофата.

„Двамата пилоти са имали повече от 40 години опит и са изключително добри водачи“, заяви зам.-директорът на агенцията. „Метеорологичните условия са били добри, което означава, че тук със сигурност не става въпрос за човешка грешка. Не можем да изключим обаче и възможността за технически проблем“, заяви той пред AFP.

Изчезнал самолет в Прибалтика смути изследователите

Изчезнал самолет в Прибалтика смути изследователите

Властите продължават с разследването на случая, а новия инцидент с изчезнал самолет е пореден в черната статистика. В последните две години, в района се случват немалко подобни инциденти, макар и да не стигат до момента бройката на изчезналите малайзийски самолети, които или катастрофираха или изчезваха безследно по време на полет. И бройката им за последните две години нарасна неимоверно.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар