Метеоролозите от БАН разкриха какво време ни очаква през юни

Метеоролозите от БАН разкриха какво време ни очаква през юни
5 (100%) 1 vote

Метеоролозите вещаят доста динамична метеорологична обстановка

Метеоролозите от БАН вече са готови с прогнозата за месец юни.

Според прогнозата на метеоролозите, средната температура през следващия месец ще е около нормата, което за преобладаващата част от юни е 18-21 градуса.
Най-ниските стойности на температурите през следващия месец ще са със стойности 10-15 градуса, а максималните няма да надвишават 30-35 градуса.

Метеоролозите вещаят доста динамична метеорологична обстановка

Метеоролозите вещаят доста динамична метеорологична обстановка

Според дългосрочната прогноза на метеоролозите, стойностите по долината на р. Струма ще са около 22 градуса, по планините – 7-12 градуса, а по високите полета – 16-18 градуса.
И през юни метеорологичната обстановка над България ще остане твърде неустойчива. Ще се запазят условията за по-чести превалявания от дъжд и до голяма степен ще наподобяват на досегашните – ще вали основно в следобедните часове или през първата половина на нощта.

Валежите ще са основно краткотрайни, но пък за сметка на това в повечето случаи ще бъдат съпроводени с гръмотевична дейност. На места не са изключени и градушки.
През някои от дните на юни, валежите ще са доста по-интензивни, предупреждават метеоролозите.
Като цяло може да бъде обобщено, че валежите няма да бъдат разпределени равномерно.

Както вече стана ясно на повече слънчеви часове ще се радваме преди обед.
През първото и второто десетдневие от юни ще се създадат условия за повсеместни и по-значителни като количество валежи.
През последните десет дни от месеца ще се наблюдава тенденция към намаляване на динамиката на атмосферата и дните ще бъдат по-слънчеви, почти без валежи.

Специализираният сайт за метеорологична прогноза accuweather.com сочи, че през първата половина на следващия месец преваляванията ще бъдат повече. Най-малко три дни от първите 15 дни на месеца, ще са с гръмотевични бури. След 14 юни обаче метеорологичната обстановка ще се доближава все повече до лятото.
Динамиката на атмосферата ще започне да се нормализира и слънчевите дни ще се увеличават, пише pik.bg.

Всъщност в синоптичните прогнози за лятото има съществени разминавания. Докато част от специалистите сочат, че ни очаква слънчево и горещо лято, то други прогнозират, че потопите от миналата година ще се повторят отново.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар