Телефонни измами – вижте най-новите шашми

Гласувайте за статията

Нови телефонни измами ловят наивници

Вижте какви са последните сценарии при телефонните измами

Нови телефонни измами ловят наивници. Въпреки, че всички медии и учреждения предупреждават да се внимава, когато непознат глас ви иска пари по телефона, все още голяма част от българите се връзват на схемите и се разделят със спестяванията си. Вижте какви са най-новите сценарии, измислени от телефонните измамници и внимавайте да не се окажете поредната жертва.

Нови телефонни измами

Нови телефонни измами

1. Пари за операция
Каква е сценката – по телефона ви звъни разплакан глас, след който се включва мъж, който обяснява, че е лекар и че ваш близък е пострадал тежко, заради което се налага да бъде опериран по спешност. Ако това не се случи веднага, пострадалият ще получи трайни и необратими увреждания. Естествено, вие трябва да дадете пари за тази операция, които да предадете на „санитар“, който ще дойде специално за тях.

2. Гаранция
Друг любим похват на измамниците. Получавате обаждане, че ваш близък е задържан в полицията, тъй като е станал причина за катастрофа, при която има загинал. Обаждащият се ви дава номера на „полицай“, който да потвърди, че това и истина и да ви обещае помощ, разбира се, срещу съответна сума. Като на няколко пъти ще ви предупреди да не се обаждате на никого, за да не утежните ситуацията с близкия ви. След което ще ви определи среща, за да предадете парите.

3. Капаро
Сравнително нов сценарий. Обаждането най-често е от мъж, който ви обяснява, че ваш близък е поръчал климатици при него, но за да бъдат доставени, трябва да платите капаро – доста голяма сума пари.

4. Печалба от ТВ игра или от тотото
Обикновено тези обаждания са на мобилните телефони. Енергичен глас приповдигнато ви обяснява, че сте спечелили няколко хиляди лева или пък че сте одобрен за участие в ТВ игра. За да получите наградата си обаче, трябва да купите определен брой ваучери към мобилния ви оператор и да продиктувате кодовете им по телефона, за да активирате печалбата си. Наградите са различни, като колкото по-скъп е ваучерът, толкова по-атрактивно е и обещаното.

5. Колет от чужбина
Също доста разпространена измама, пишат от БЛИЦ. Обаждат ви се, че ваш близък ви е изпратил пратка с пари, но за да я получите, трябва да дадете на преносителя пари за услугата. В последствие се оказва, че в пакета има сладки или нещо друго подобно.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар