Синоптикът Симеон Матев прогнозира тежка седмица Преглеждания: 5971

Симеон Матев предупреди, че ще се редуват жеги и дъждове
0
5/5 - (3 votes)

Симеон Матев предупреди, че ще се редуват жеги и дъждове

Синоптикът Симеон Матев прогнозира, че идната седмица ще бъде доста тежка по отношение на метеорологичната обстановка.

И тази година няма да направи изключение и да ни даде възможност да се климатизираме към по-топлото време. Жегите ни подемат веднага след студа. Симеон Матев вещае, че и през идната седмица метеорологичната обстановка над страната ще остане нестабилна, но пък за сметка на това времето ще е доста горещо, тъй като температурите ще са между 23 и 30 градуса.
Температурите ще се усещат като доста по-високи заради високата влажност на въздуха. Поради тази причина ще се създава и усещането за задух.

Симеон Матев предупреди, че ще се редуват жеги и дъждове
Симеон Матев предупреди, че ще се редуват жеги и дъждове

На слънчеви часове ще имаме възможността да се наслаждаваме във времето преди обяд, а след пладне и привечер, слънцето ще бъде заменено с купести и купесто-дъждовни облаци.
Не се очакват поройни дъждове. Преваляванията ще бъдат съсредоточени основно в планинските части на Западна България и над североизточните райони в страната, пише „24 часа”.

Проникването на по-хладен въздух над страната ще започне в следобедните часове на днешния ден.
Над южните и североизточните райони на страната има вероятност за по-мощна облачност и валежи.
Симеон Матев посочва, че има условия за градушки, но те няма да са масово явление и няма да бъдат с големи зърна, пише Блиц.

Метеоролозите от БАН също предупреждават, че в по-късните часове на днешния ден се очаква рязка промяна на метеорологичната обстановка. В часовете около и след пладне над много райони ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност.
Те прогнозират, че неустойчивостта на въздушната маса ще се задържи и в първия ден от новата работна седмица. Слънчевите часове ще са предимно преди пладне, пише pik.bg.

Очевидно отново трябва да бъдем подготвени за цялата времева гама, което не е нещо ново за пролетта. Внимавайте да не забравите чадъра и връхната си дреха, защото предвид прогнозата за времето, те ще ви потрябват задължително.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.