Криза в ЕС заради бежанците (Определят задължителни квоти за страните)

Гласувайте за статията

Криза в ЕС заради бежанците, Лондон протестира срещу квотите

Назрява нова криза в ЕС заради бежанците. ООН обяви данните от последните проучвания, според които до момента над 60 000 имигранти са направили опити да преминат през границите на ЕС от Северна Африка. С цел да ограничат трафика на хора, властите предприемат спешни мерки. Заедно с това обаче са определени и квоти за подпомагане на бежанците, като всяка страна трябва да приеме определена бройка.

Именно последното предизвика и криза в ЕС, тъй като Англия не е съгласна със задължителните квоти. Лондон е обяви категорично против всякакви задължителни квоти за прием и осигуряване на помощ на бежанците.

Властите в Лондон са категорични, че страната вече изнемогва, тъй като миналата година е приела над 14 000 имигранти. В същото време някои от страните в ЕС не са приели и една десета от тази бройка. Властите в Лондон негодуват и заради факта, че според квотата определена от ЕК, Великобритания трябва да приеме още 10 000 имигранти от Средиземноморието. В същото време допълва, че някои от големите държави в ЕС не са осигурили на повече от няколкостотин души убежище.

Испания е дал а убежище едва на 1600 души до момента, докато Полша едва на 740 души. Ирландия е отворила границите си за едва 495 имигранти, а в Португалия едва 60 човека, при 145 миналата година.

Причините за бежанската криза в ЕС са свързани и с размера на квотите и финансирането на бежанците.В Брюксел обявиха, че се съобразяват с БВП, доходите, размера и ръста на икономиката на всяка една от страните. В същото време Германия се превръща в най-желана дестинация от бежанците, следвана от Швеция, Франция и Италия, където годишно се установяват между 48 и 20 000 души.

Криза в ЕС заради имигрантите

Криза в ЕС заради имигрантите

Мерките за овладяване на кризата в същото време са свързани и с унищожаване на корабите на трафикантите на хора от Африка към Европа.

Годишно се регистрират над 17 000 опита за превеждане на хора от Северна Африка и в частност Либия, Тунис и Алжир.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар