Миа Сантова иска да помогне и на други жени да се справят с това кошмарно заболяване

Миа Сантова разкри, че е преборила рака. Диагнозата й била поставена преди шест години. Тя разказа, че една сутрин се събудила със силна болка в гърлото и бучка, която напипала.

Уплашената журналистката веднага потърсила лекарска помощ. Тя разказва, че е прекарала няколко мъчителни месеца, обикаляйки от кабинет на кабинет. Миа Сантова сподели, че след поредица от прегледи й открили рак на щитовидната жлеза.

Наложило се да бъде оперирана, за да се премахне бучката. Лекарите й предписали хормонална терапия. Лечението с хормоналните препарати журналистката ще трябва да спазва доживотно.

Тя сподели, че е минала през истински ад, докато пребори заболяването. Блондинката желае да помогне и на други жени в нейното състояние да се справят с проблема, пише БЛИЦ.

По случай световния дена на щитовидната жлеза, Миа Сантова ще участва в кампанията за борба със заболяванията на деликатния орган. Кампанията е по инициатива на неправителствени организации. Журналистката вече поканена за рекламно лице.

[caption id="attachment_445733" align="alignright" width="300"]Миа Сантова Миа Сантова успяла да пребори рака[/caption]

Наскоро тя направи разтърсваща изповед пред известно столично издание. Сантова разказа за другия кошмар в своя живот, които преживя преди повече от година. Тогава тя загуби нероденото си бебе.

Журналистката пометна в шестия месец на бременността си. Тя заяви, че виновен за случилото се е лекарят, който е следил бременността й. Той извършил интервенция, която била несъвместима с деликатното й състояние. Няколко часа след това детето на журналистката било вече мъртво.

Блондинката заяви, че тази история е много болезнена за нея и не желае да се рови. Само заради това тя не е потърсила сметка от гинеколога си. Мия Сантова осъзнава, че това няма да й върне загубеното дете.

Повод за изповедта й стана потресаващия случай с новороденото в болница "София мед", което беше пребито от акушерката Емилия Ковачева.