Публикуваха доклада на Борис Немцов (Разкритията шокират)

Гласувайте за статията

Публикуваха доклада на Борис Немцов, разкритията разтърсиха обществото

Доклада на Борис Немцов за руското участие в Украйна бе публикуван, а в него бяха направени редица разкрития относно участието на Русия във войната в Украйна.

В доклада на убития руски опозиционен политик за войната в Украйна, се твърди, че Русия е загубила във военни сблъсъци в Украйна над 220 свои войници.

Немцов, който в началото на руската посткомунистическия преход е вице премиер и създател на приватизационния модел в страната, бе убит показно в центъра на Москва през февруари тази година.

Смъртта му потресе цялата световна общественост, още повече, че Борис Немцов бе сред видните политически опоненти на Владимир Путин.Руският политик неведнъж отправяше тежки обвинения към властта, включително и по отношение на кризата в Украйна, като твърдеше, че Русия седи зад този конфликт.

Последователите и съмишлениците му вярват, че е убит, защото „притежаваше изобличаващи материали“ за участието на Русия в украинската война и за цената, която плаща страната.

В доклада, публикуван вчера на интернет страницата „Отворена Русия“ в текст от 64 страници се твърди, че 150 руски войници са убити само в боевете в Донецка област през август миналата година. Други 70 са загинали в боевете при Дебалцево през февруари тази година и то след подписването на мирното споразумение от Минск.

Помощникът на Борис Немцов, Иля Яшин заяви в Москва, че доклада за „руското участие“ във войната в Украйна са го изработили „истински патриоти“, които искат да се противопоставят на изолационната политика на президента Владимир Путин.

Според доклада на убития опозиционер, Русия харчи милиарди долари за анексията на Крим, както и милиарди рубли за помощта, която оказва на шест хиляди „доброволци“ в Източна Украйна, на местните паравоенни сили в района, които са под контрола на проруските сепаратисти, както и за обслужването и поддръжката на военната техника.

Публикуваха доклада на Борис Немцов за Украйна

Публикуваха доклада на Борис Немцов за Украйна  факсимиле от  страницата на openrussia.org

В този доклад се казва, че на всички загинали са изплатени по 40 хиляди долара обезщетение, като главно условие за роднините е да не говорят, как са загинали техните близки.

Запада и Киев от доста време обвиняват Русия, че е пряко замесена във войната в Източна Украйна, както и че има руски войници на украинска територия. Твърдения, които Москва категорично отхвърля, като признава само, че там има само известен брой „доброволци“. Публикувания доклад на Борис Немцов обаче твърди друго…

Целия доклад можете да видите ТУК: openrussia.org/post/view/4803

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар