Ким Чен Ун с поредна семейна чистка (Ето кого отстрани)

Гласувайте за статията
Ким Чен Ун с поредна семейна чистка, отстрани леля си

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е под подозрение, че е поръчал убийството на леля си. Ким Кьон Хи, е била убита, защото е тормозела племенника си по повод убийството на съпруга й Джан Сон-Тек.

Чичото на корейския лидер бе обявен за лидер „№2“ в страната, докато не бе убит през декември 2013-та година. Тогава той бе обвинен в държавна измяна и отстранен от властта. Смъртта му предизвика огромен скандал, а властите сериозно се притесниха заради случилото се. Седмици по-рано от хоризонта изненадващо изчезна и лелята на Ким Чен Ун Ким Кьон Хи, чието оттегляне предизвика немалко хаос и тревоги.

Новината за убийството на лелята на Ким Чен Ун разкри един от най-високопоставените севернокорейски служители, които някога са успели да избягат в друга страна. Той служи в Северна Корея с десетилетия, преди да реши да напусне страната. Пред медиите обаче настоява да остане анонимен, защото се страхува за семейството си и приятелите си в Пхенян.

„На 5-ти или 6-ти май миналата година, Ким Чен Ун е наредил убийството на леля Ким Кьон Хи, За това знаеха лица само от охраната му — единица 974. Сега вече всички висши служители знаят, че е отровена“, разказва господин Парк, както наричат корейския информатор. Нейната съдба дълго време е обект на спекулации, след като изчезна от публичното пространство през септември 2013-та година, само няколко месеца преди смъртта на съпруга си.

Многобройни слухове гласяха, че тя е получила фатален инсулт, инфаркт, че е извършила самоубийство, дори и че е във вегетативно състояние след операция на мозъка. Доскоро никой не знаеше какво се случва с лелята на Ким Чен Ун, нито, дали е жива.

Ким Чен Ун с поредна семейна чистка

Ким Чен Ун с поредна семейна чистка

Спекулациите, че е държана някъде в изолация, продължиха с години.

Корейския диктатор отстрани леля си от властта

Корейския диктатор отстрани леля си от властта

Дори през февруари миналата година, южнокорейското разузнаване публикува информация, че лелята на Ким все още е жива.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар