Иван Костов призна за врътките в КТБ

Иван Костов призна за врътките в КТБ
5 (100%) 1 vote

Иван Костов потвърди, че е променил преференциалната си лихва след фалита на банката, за да прибере пари от държавата

Иван Костов не намира действията си за скандални, искал да спаси спестяванията си

Иван Костов потвърди за шашмите в КТБ. Бившият премиер на страната призна, че е направил точно това, в което го обвини настоящият му приемник Бойко Борисов. А именно – че клиентите на КТБ като него, които са били с преференциални лихви във финансовата институция, след фалита са развалили договорите си и са оставили парите си на обикновен влог.

Иван Костов

Иван Костов

Който им гарантира получаване на минималния праг, гарантиран от държавата, въпреки че по закон те нямат право на него заради договорите си при преференциални условия. Заради действията на Иван Костов и такива като него държавата е била ощетена с около 100 милиона лева, които не е трябвало да бъдат изплащани, научиха от БЛИЦ.

Бившият син лидер потвърди, че действително е имал преференциален договор, който е прекратил, за да го направи обикновен и то след като КТБ е обявила фалит. Само че Костов не намира в действията си нищо нередно, тъй като действал с цел да запази спестяванията си.

Той е имал на влог във фалиралата банка на обща стойност от 155 хиляди лева, за които не пожела да обясни от къде са придобити. Запитан дали намира действията си за морални, Иван Костов заяви, че всъщност от БНБ първи са развалили договорите и са определили много по-ниски лихви.

Което пък ще рече, че от този момент нататък договорите на клиентите на КТБ с банката им са спрели да бъдат валидни, твърдят юристи.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар