Куманово под обсада след атентата в Македония (Последни новини)

Куманово под обсада след атентата в Македония (Последни новини)
5 (100%) 1 vote

Куманово е под обсада след атентата, има 20 ранени

Куманово е под обсада след атентата в Македония. Над 20 души са ранени, населението се евакуира, а престрелките в града не спират. Репортери от utrinski.mk разказват, че повече от 20 минути се е чувала нестихваща стрелба и експлозии. В района на градския пазар има горящи къщи, а целият район е отцепен.

Страх и несигурност царят в района, а главната улица е затворена за движение. Магазините също не работят и местните се оплакват, че не могат дори да купят хляб, за да се нахранят.

Полицията е отцепила целия квартал Дивата населба, където от сутринта се чуват престрелки. Битката обаче продължава, тъй като обявените за атентатори лица са открили стрелба по полицията.

Армия и полицейски части са изпратени в района, а движението там е строго забранено.

„Още от 5 сутринта се чуват гърмежи. Страх ни е да не се повторят събитията от 2001 година. Не знаем коя е групата, която е нападнала, тук живее смесено население—албанци, македонци, роми. Никога не е имало проблеми“, споделят малкото кумановци, които са рискували да излязат от домовете си.

Припомняме ви, че по-рано днес бе съобщено, че в Куманово е извършен опит за терористичен атентат. От сутринта полицията преследва въоръжена групировка, която е планирала да извърши бомбени нападения върху държавни институции.
Извършени са няколко ареста, но по-голямата част от бандата все още не е заловена.

По информация на МВР, става въпрос за терористична организация, проникнала от съседна държава с цел терористичен акт. В престрелките са ранени над 20 човека, градът е отцепен, а Сърбия изпрати войски по границата си с Македония, заради атентата.

Куманово под обсада след атентата

Куманово под обсада след атентата

Властите отцепиха част от града, местни жители се евакуират

Властите отцепиха част от града, местни жители се евакуират

Сръбските граждани пък бяха посъветвани да не влизат на територията на република Македония, а да избират обиколен маршрут през България. Повишената степен на тревога от нови терористични актове на територията на страната остава.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар