Неочаквано разкритие за катастрофата с Андреас Лубиц

Разследващите катастрофата на самолета, който Андреас Лубиц разби в Алпите, направиха неочаквано разкритие. Черната кутия на машината доказва, че вторият пилот се е опитал да вдигне самолета точно минута и 32 секунди преди да последва жестокия сблъсък.

Вероятно Андреас Лубиц е изпаднал в пристъп на паника, виждайки че самолетът наистина ще се разбие. Не е изключено пристъпът да се е засилил, чувайки как капитанът вика и се опитва да разбие заключената врата.

Може би пилотът камикадзе е започнал да съжалява за това, което прави и се е опитал да поправи грешката си. Но въпреки усилията му, автопилотът на машината не е могъл да бъде спрян и тя се е разбила, пише Всеки ден.

Както вече стана ясно, Лубиц е имал проблеми със зрението. Пилотът е бил и психически неуравновесен, което се доказва от откритите в дома му антидепресанти. Той е приемал медикаменти за лечение на депресия и през последните няколко седмици вероятно състоянието му се е влошило.

[caption id="attachment_445370" align="alignright" width="300"]Андреас Лубиц Андреас Лубиц се опитал да вдигне самолета[/caption]

Лубиц е описал много подробно всичко, което чувства в дневника си. Той се е страхувал, че кариерата му може да се провали заради здравословните проблеми, които има.

Катастрофата на еърбъса е била планира отдавна. Това доказват показанията на хора, с които той е бил близък. Пред своя колежка Лубиц постоянно повтарял, че ще направи нещо, за което всички ще говорят.

Същото е споделил и с приятелката си. Той често летял с парапланер в района на инцидента и вероятно предварително е избрал мястото, където да разбие самолета.

Покрай инцидента излязоха наяве и много от нередностите в нискотарифната авиокомпания. Оказа се, че броят на медицинските лица, които работят в компанията, е недостатъчен, за да покрие нуждите на всички служители.

За две години Андреас Лубиц е бил преглеждан от лекарите на Луфтханза само два пъти.