Меката мебел е неизменна част от всеки дом и за добро или зло, ние вече сме свикнали с този тип обзавеждане и не можем без него.

Меката мебел дори вече е задължителна за всеки по-реномиран офис, а също така и за големите предприятия. Естествено и заведенията няма как да минат без мека мебел, като всеки човек сам си преценява каква точно да бъде тя, колко пари да струва и от какъв материал да е.

Меката мебел като цяло е чудесна, но пък не винаги хората могат да си позволят нова такава.

mebeli1

Новите модели дивани и фотьойли са доста скъпи и са непосилни за голяма част от населението. Разбира се, съществува вариант да ги вземете на изплащане, но трябва да прецените добре дали имате възможност да отделяте всеки месец по 100 лв. или е по-добре просто да претапицирате старите си мебели. Претапицирането е може би най-разумният вариант в период на криза, тъй като в много от случаите старите мебели са по-качествени от новите, но просто външният им вид вече не е същият. Самата конструкция на старата мека мебел е много здрава и често хората се подлъгват с новите оферти, но в последствие остават разочаровани. Ако имате стари мебели и се чудите какво да правите е най-добре първо да се консултирате със специалист и да прецените дали те са годни за още няколко години употреба. Ако се окаже, че старите ви мебели са годни и не са много амортизирани, то няма от какво да се притеснявате, просто трябва да ги претапицирате. Тук са препоръчване е варианта с изкуствена кожа и дамаска тъй като това е най-евтиният и достъпен начин. Изкуствената кожа набра огромна популярност в последните години, като моделите предлагащи се на пазара в момента са много качествени и много евтини, заради голямата конкуренция. Е, ако вече сте решили да си купите нова мека мебел, никой не може да ви разубеди, но пък не е добре първо да помислите логично и да прецените кой е по-разумният вариант.