Опустошителна буря в Симеоновград (Отнесени са покриви на къщи)

Опустошителна буря в Симеоновград (Отнесени са покриви на къщи)
5 (100%) 1 vote

Опустошителна буря в Симеоновград, град би Кирково, наводнения в Пловдив

Опустошителна буря в Симеоновград отнесе покриви на повече от 20 къщи, над 50 дървета бяха изпочупени, а електричеството бе прекъснат. Ураганен вятър удари града и нанесе невиждани поражения.

Сезонът на буре едва започна, а опустошителна буря в Симеоновград нанесе тежки поражения. Стихията, която удари Пловдив и цяла Южна България, отнесе най-силно Симеоновград. Над 20 къщи са пострадали, токът на десетки места е спрян, а заради силната буря, няма кабелна телевизия и интернет.

Има подадени сигнали и за 3 коли, които са били повредени от падналите предмети. В момента служители от общината полагат всички усилия да отстранят повредите и да възстановят захранването.

Силната буря в Симеоновград отнесе и покрива на заведение на пътя към Гълъбово. Покривът е изцяло отнесе и не само на този обект. Над 100 квадрата покривна конструкция от стопанска сграда е изхвърлена на десетки метри от нея.

Опустошителната буря в Симеоновград удари не само града, но и Пловдив. Граждани сигнализират, че в района на централна гара пътищата са били наводнени, а самият подлез отново е имал проблеми с отводняването. Пътищата в района се превърнали в истинска река, а преминаването е било силно затруднено.

Други се оплакват, че по време на бурята така е притъмняло, че денят за близо час се е превърнал в нощ, пишат от „Под тепето“.

Истински ад преживяха и жителите на село Кирково. Град с големината на юмрук помля всичко. Местните плачат, защото е унищожена цялата им реколта. Заради скъсан кабел в съседно село пък умряха две крави. Сайтът rodopi24 публикува потресаващи снимки след края на градушката. Къщите са с изпочупени прозорци, унищожени са оранжерии, има ранени животни, а фасадите на жилищата, са като бити от куршуми.

Опустошителна буря в Симеоновград нанесе щети върху целия град

Опустошителна буря в Симеоновград нанесе щети върху целия град сн. Булфото

„С глас сме плакали, докато градушката унищожаваше реколтата ни“, разказва зам. кмета на Кирково Йълмаз Хафъз. Сезонът на бурите обаче едва започва и синоптици предупреждават, че тепърва се очакват още по-големи бури.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар