Петко от Лясковец продължава да твърди, че е невинен за смъртта на Емил ШарковПетко от Лясковец иска да се подложи на детектор на лъжата

Петко от Лясковец продължава упорито да твърди, че е невинен. Психично болният мъж, който застреля командоса Емил Шарков по време на спец акция през март миналата година, е категоричен, че е стрелял при самоотбрана. Това беше буквално изкрещяно от Савов към чакащите го журналисти, докато униформени го водеха към съдебната зала с оковани ръце и крака.

[caption id="attachment_445174" align="alignright" width="300"]Петко от Лясковец твърди, че е невинен Петко от Лясковец твърди, че е невинен[/caption]

Процесът срещу него продължава да се гледа в съда във Велико Търново при закрити врати, а лудият стрелец продължава да настоява, че няма вина за случилото се. Обвинителният акт срещу него е в размер на цели 80 страници, а самият той настоява да бъде подложен на детектор на лъжата пред най-големите експерти в областта, за да бъде доказана невинността му, научиха от vsekiden.com.

Виктор Костов, адвокат на обвиняемия, заяви, че съществуват съмнения относно доколко е била законосъобразна акцията на МВР, тъй като това ще промени изцяло гледната точка за случилото се и съответно за вината на Савов. Тъй като, ако действително спец акцията не е била съобразена със законите на страната, то ще може да се докаже, че лудият Петко е стрелял при неизбежна самоотбрана.

Припомняме ви, че по време на акция в Лясковец през месец март миналата година Петко Савов уби командоса Емил Шарков и рани трима негови колеги.

Обвиненията срещу него включват още такива за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. По делото предстоят да бъдат разпитани още 100 вещи лица и свидетели, в това число и колеги на убития Емил Шарков.