Буря удари Северна Германия (Коли летяха във въздуха)

Буря удари Северна Германия (Коли летяха във въздуха)
5 (100%) 1 vote

Буря в Северна Германия, летяха коли, има и ранени

Буря се разрази в Северна Германия и нанесе жестоки щети на страната. Най-малко 1 човек е загинал, а още 30 са ранени заради силните ветрове, които бушуваха в района. Нанесени са материални щети за милиони, а силните бури са засегнали цяла Северна Германия.

Мощно торнадо се изви преди ден в страната и нанесе тежки щети. Във въздуха са се носели автомобили, преобърнати са влакове, повредени са сгради. В Хамбург един мъж е ранен и бременната му приятелка също е пострадала, когато части от сградата са паднали върху колата им, съобщават от Би Би Си. Една кола е била вдигната на 70 метра височина от мощното торнадо, разказват свидетели.

Бурите през май в Германия се превърнаха в обичайно явление последните 2- 3 години. Глобалните промени в климата предизвикаха сериозни щети върху цялата планета, а умереният климат в Германия, последните години търпи сериозни промени, които водят до масови наводнения и невиждани бури.

Немски медии съобщават, че силата на вятъра е достигнала 119 км/ч, а бурята се е разразила след необичайно топло време за този период на годината. На Балканите също се наблюдава необичайно топло време за първата половина на май и синоптиците вече предупредиха за бури и градушки, а земеделските производители с основание се тревожат за реколтата си.

Подобен проблем има и в Америка, където само за първите 5 месеца са регистрирани най-малко 29 бури торнадо. В Небраска, Канзас, Оклахома и Тексас са записани рекорден брой природни бури. Централната част на САЩ е ударена и от силни дъждове и наводнения.

Мощно торнадо в Северна Германия

Мощно торнадо в Северна Германия

Най-жесток удар получи Оклахома сити, където две бури една след друга удариха града в един и същи ден. Повредени са къщи, коли, прекъснато е електроснабдяването с електричество. За първи път в града е издадено и предупреждение за наводнения, след като се изляха рекордни количества дъжд.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар