Гала сгафи в ефир

Гала сгафи в ефир
5 (100%) 1 vote

Гала и екипът й пропуснаха единствената военна техника на днешния парад

Водещата на предаването „На кафе” Гала, отбеляза поредния гаф в телевизионната си кариера.

При едно от преките включвания от парада, Гала и екипът й пропуснаха единствения вертолет Ми-17, който прелетя над жълтите павета в столицата.
За съжаление на присъстващите на парада, това бе единствената демонстрация на военна техника за празника на българската – 6 май.
Много хора се събраха на парада на военните, но не скриха съжалението си от факта, че не са могли да видят военната техника, а само жива сила.

Гала и екипът й пропуснаха единствената военна техника на днешния парад

Гала и екипът й пропуснаха единствената военна техника на днешния парад

Репортерът на Гала също се включи в ефира на предаването, за да отбележи, че на площада има повече охрана, отколкото участници в парада.

Междувременно стана ясна и причината, поради която тазгодишния парад за празника на българската армия се размина без военна техника. Както сами можете да се досетите, причината е липсата на финансови средства.
Преди броени дни министър-председателят Бойко Борисов обяви, че държавният бюджет не разполага с достатъчно средства, за да може да си позволи да увеличи бюджета на армията.

Малки и големи не спираха да обсъждат липсата на военна техника на парада на жълтите павета.
Полковник Севастиян Добрев, който е зам.-директор на връзките с обществеността в Министерството на отбраната даде категоричен отговор на въпроса, заявявайки, че е твърде скъпо военната техника да бъде изкарана на парада, но пък побърза да успокои обществото, че няма място за притеснение, тъй като армията ни, е добре въоръжена.

Той поясни, че днешното мероприятие струва на армията близо 300 хиляди лева, а ако беше изкарана и военната техника, сумата щеше да скочи десетократно.
Полковникът подчерта, че вместо излишната показност, би било по-добре финансовите средства да бъдат насочени там, където има най-голяма нужда от тях, както и за тренировки на въоръжените сили.

Тържеството на военните сили стартира точно в 9 ч. с водосвет, а в 11 ч. започна и демонстрацията на строеви и хорови умения на духовите оркестри в страната, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар