Лъсна истината за обвързаността на Бойко Борисов с КТБ

Лъсна истината за обвързаността на Бойко Борисов с КТБ
5 (100%) 1 vote

Николай Цонев твърди, че Бойко Борисов е собственик на част от КТБ

Бившият министър на отбраната Николай Цонев изкара наяве истината за обвързаността на премиера Бойко Борисов с КТБ.

Той твърди, че до него е достигнала информацията, че част от КТБ е собственост на Бойко Борисов.
Това стана ясно от думите на Николай Цонев, който понастоящем е председател партия „Нова алтернатива“, изречени в ефира на Българската национална телевизия.

Николай Цонев твърди, че Бойко Борисов е собственик на част от КТБ

Николай Цонев твърди, че Бойко Борисов е собственик на част от КТБ

Бившият министър на отбраната смята, че банковата тайна трябва да бъде разкрита и е убеден, че КТБ е стигнала до фалит именно заради намесата на политически фигури.
Николай Цонев отправи призив към Цветан Василев да се върне в страната и да проговори.
Само по този начин ще сложи край на ширещото се в страната задкулисие и допълни, че въпреки всичко вярва в българската правосъдна система.

Ексминистърът на отбраната подчерта, че именно Бойко Борисов е в основата на всички действия на държавата и не пропусна случай да припомни обвиненията срещу него.
Николай Цонев недоумява защо премиерът не е предотвратил грабежа на КТБ и обяви подозрението си, че решението за фалита на финансовата институция е било взето по време на гаражната среща на Цветан Василев с Бойко Борисов, пише novini.bg.

Междувременно стана ясно, че лошите кредити в КТБ възлизат на стойност близо 5 милиарда лева. Това сочи финансовият отчет на КТБ към края на март.
Вестник „Труд” отбелязва, че на практика това означава, че кредитният портфейл на банката, който е класифициран като „нередовен” надхвърля 99%.

Припомняме, че преди броени дни стана ясно, че бившият премиер Иван Костов е успял да си вземе спестяванията от КТБ. За целта е прибегнал до услугите на квесторите, които са подменили договора му и по този начин е успял да си прибере навреме гарантираните 100 хиляди евро от фалиралата банка.

За момента тази информация все още не е потвърдена официално, но ако се окаже вярна, по всяка вероятност Костов ще бъде подведен под отговорност.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Лъсна истината за обвързаността на Бойко Борисов с КТБ”

  1. Мими

    май 06. 2015

    Хахахаха Бойко бил собствененик на КТБ. Да ви кажа честно, от различни хора чувам, че Бойко е собственик на всякакви фирми в страната. Да не казвам, че и вече на всички фирми го изкарват собственик. Че той ако беше собственик на КТБ нямаше копоите на Василев да от ТВ7 да го причакват пред дома му и да му вдигат врява. А за този мошенни Николай Цонев нямам думи просто. Не стига, че окраде сума пари от докато беше министър, не стига, че дори не успяха да го осъдят, защото си плати, не стига, че после и партия си напрпави, ами сега се опитва да си прави и евтин и нагъл ПР за изборите. Само да припомня, че парите на държавата се наляха в КТБ точно по времето, когато Цонев беше министър. А да каже нещо за ония години, а? Нагъл мошенник.

Добавете коментар