Ислямска държава с атентат в Тексас (Последни новини)

Гласувайте за статията

Ислямска държава извърши кървав атентат в Тексас, двама убити в Далас

Ислямска държава извърши нападение в Далас, Тексас и загуби двама мъже, след като атакува изложение за карикатури на пророка Мохамед. Организацията пое отговорността за атентата и раняването на един от служителите, а малко по-късно нападателите бяха убити при престрелка с полицията.

Властите открили огън по въоръжените мъже, стреляли по изложението за карикатури. Трагедията се случи в Гарланд, близо до Далас, където двама въоръжени започнаха да стрелят по изложението. Ранен е мъж от охраната, който се опитал да помогне на полицаите. Човекът е ранен в крака, но няма опасност за живота му.

Междувременно разследването показа, че едно от лицата е било осъдено за тероризъм. Ситуацията се усложнява от факта, че нападателят е бил разследван в Аризона преди атаката. Предполага се, че се е укрил от властите в Далас.

За момента от ФБР не са коментирали случая, нито са дали гласност на темата. И въпреки това властите имат готовност да вземат допълнителни мерки, за да бъдат избегнати подобни инциденти.

След размириците в Балтимор миналата седмица, атентатът в Тексас разтърси и без това напрегнатите граждани в страната. И въпреки че федералното правителство и президентът са категорични, че повод за страхове няма, споменът от 11 септември все още е пресен в съзнанието на много хора.

Проникването на терористи на Ислямска държава на територията на САЩ предизвика сериозни проблеми. Мнозина от гражданите си зададоха въпроса доколко е гарантирана сигурността им. В същото време сигнали за атаки огласят цяла Европа. Властите в Лондон, Париж, Виена, Рим и Берлин са в повишена готовност заради риска от нападения в района.

Ислямска държава с атентат в Тексас

Ислямска държава с атентат в Тексас

Атаките на Ислямска държава в САЩ дойдоха като гръм от ясно небе за американската общност. Властите обявиха извънредни мерки след атентата, а от Белия дом осъдиха акта като престъпен и безпрецедентен. Американските власти междувременно съобщиха и че агенти на ФБР извършват обиск на апартамент във Финикс в южния щат Аризона, като част от разследването на нападението.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар