Ангела Меркел проговори за шпионската афера

Гласувайте за статията

Ангела Меркел проговори за шпионската афера, защити разузнаването

Ангела Меркел проговори за шпионската афера с немското разузнаване. Немският канцлер опроверга обвиненията, че е нарушила законите, като е съдействала за предаването на държавни тайни на съюзнически държави на Америка.

Меркел заяви, че не е нарушавала законите и също така не смята, че е правилно да се шпионират приятелски държави. В същото време защити действията на агенцията си, като заяви, че властите в Берлин са се ръководили преди всичко от мисълта за гарантиране на сигурността на гражданите и изпълнението на задачите.

Ангела Меркел обяви, че сътрудниците й работят в сътрудничество с останалите агенции и в частност НСА. Тя защити работата на служителите от разузнаването като правилна и необходима.

Припомняме ви, че опозицията заплаши със съд и федералното правителство на страната, ако не разсекретят докладите с информацията, която е била предавана на американските власти. В момента текат дебати дали да бъдат отворени файловете и ако това стане, наяве ще излязат доста неприятни истини. Както стана ясно, в Германия избухна огромен скандал след оповестяване на информацията.

Оказа се, че още през 2008 и 2010 година от кабинета на канцлера са игнорирали съобщенията за сигнали, че НСА ще се опита да шпионира европейски компании като „Юрокоптер“ и „ЕАДС“.

Междувременно Ангела Меркел доскоро пазеше мълчание, но след поредния скандал демонстрира сила най-накрая. „Имаме напълно пряк контрол върху BND в парламента и смятам, че това е“ абсолютно задължително“, заяви тя.

„От друга страна, разузнавателните служби защитават обществената сигурност и германското правителство ще направи всичко по силите си да осигури да, за да могат спокойно да си вършат работата. А разследването по отношение на международните терористични заплахи се осъществява в сътрудничество с други разузнавателни агенции и в първи ред включва NSA, отбеляза Ангела Меркел.

Ангела Меркел проговори за шпионския скандал сн. Булфото

Ангела Меркел проговори за шпионския скандал сн. Булфото

Канцлерът обяви, че ще сътрудничи на властите при разследването, но също така даде да се разбере, че няма да допусне лица от опозицията да се възползват от ситуацията, за да дестабилизират управлението на страната.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар