Кметът на Хасково се оказа милионер

Въпреки, че получава заплата едва 2000 лева, кметът на Хасково - Георги Иванов се оказа милионер. Градоначалникът къта имоти, струващи над два милиона и половина лева. Това скандално разкритие направи бТВ тази сутрин.

Георги Иванов е собственик на тузарско имение край язовир Клокотница. До имотът на кмета се стига по асфалтиран, за който са били платени два милиона лева.

Освен с басейна, детска площадка и сервизни помещения, луксозният имот на градоначалника разполага със собствен кей. Интересно как той е успял да си позволи всичко това при положение, че заплата му е едва 2 000 лв.

Георги Иванов притежава и луксозна колекция от ретро автомобили, която според запознати може да бъде оценена за повече от милион. Сред лъскавите возила на градоначалника на Хасково има и ретро "Ягуар".

[caption id="attachment_444905" align="alignright" width="300"]Георги Иванов Георги Иванов се шири в палат за 2,5 милиона лева[/caption]

Иванов коментира разкритието на бТВ, заявявайки че се гордее с придобивките си и начина, по който ги е постигнал. Той заяви, че дължи всичко това на успешния си строителен бизнес и преди години на ден е строял по 120 апартамента.

Кметът се поправи и заяви, че тази бройка жилища фирмата му е построявала за година, а не за ден.

На въпрос на Мария Цънцарова на колко ще оцени колекцията си автомобили, той отговори, че тя може да струва и 1 милион, може да струва и 4 милиона лева.

На въпроса дали отново ще влезе в надпреварата на местните избори, Георги Иванов отговори с въпрос, дали това наистина трябва да се случи.

Той обвини бТВ в поръчкова журналистика и припомни, че те не са първите, които правят разкритие за имота му. Преди това Николай Бареков и Яне Янев отдавна са разкрили в публичното пространство имущественото му състояние, пише БЛИЦ.

Иванов заяви, че частната медия изпълнява поръчка на Борисов. Вместо да обясни как нивата, купена от съпругата му за 5 000 лева, изведнъж се е оказало, че струва над 1 милион, той изброи имената на кметове, които ще последват съдбата му.