Истината за парите на Иван Костов в КТБ

Гласувайте за статията

Нова порция скандални разкрития за парите на Иван Костов в КТБ

Иван Костов, както и други хора около кръга на Цветан Василев са ощетили държавата със 100 милиона лева. Това стана ясно покрай поредното разкритие за Командира, което изплува на повърхността.

Оказа се, че той е получи не само депозита си в КТБ, но и лихвата по него, въпреки че парите му не са били гарантирани от държавата. Депозитът на бившия премиер е открит през февруари месец с начално салдо малко над 154 000 лева.

Само няколко месеца по-късно, през месец октомври той е депозирал искане в банката да получи обратно вложената от него сума. Въпреки, че към този момент банката беше поставена под специален надзор, искането на Иван Костов е било уважено и парите постъпили обратно в сметката му.

Иван Костов

Иван Костов е договорил лихва от близо 10% за спестяванията си

Това, разбира се не се случило без знанието на квесторите. Именно те са одобрили искането на бившия премиер. Сумата, която му  е била възстановена, е начислена към Фонда за гарантиране на вземанията.

По същата схема са били възстановени сумите и по 1 000 индивидуално договорени влогове. С участието на квесторите банката е ощетила държавата с около 100 милиона евро, научи ПИК

Иван Костов е договорил с банката лихва от почти 10%, което е прецедент, тъй като нито една търговска банка не дава такива високи лихви.

Това, разбира се не ни учудва. От високите лихви, които се отпускат по влогове, извън регламента на банката, се възползват единствено приближените до Цветан Василев, а Иван Костов определено е един от тях.

Постъпката на квестори поражда въпроса чии интереси обслужват те. Това очевидно не са интересите на държавата, а нечии лични.

Все пак не бива да забравяме, че същите тези квестори освободиха от запор едно от предприятията на Гриша Ганчев.

Само дни преди смяната на синдиците, квесторите са изплатили сумата на Иван Костов.

Коментари чрез Facebook

коментара

2 коментара to “Истината за парите на Иван Костов в КТБ”

  1. Илияна

    май 05. 2015

    Иван Костов създаде КТБ с цел да си има лична облага след като излезе от активната политика. КТБ бе част от Булбанк и Костов я отцепи преди да продадат с Левон Булбанк на Уникредит. Левон след тази скандална сделка ощетяваща държавата си уреди поста на главен изпълнителен директор, а Костов започна да смуче парите на държавата с КТБ.

  2. Мартин

    май 05. 2015

    Поредното доказателство, че КТБ е действала като пирамида и облагите са били само за Василев и неговите приближени. Какви са тези нереални лихви от по 10%?

Добавете коментар