Хипнотерапевт: Спазвайте само 1 стъпка и никога няма да напълнеете!

Хипнотерапевт: Спазвайте само 1 стъпка и никога няма да напълнеете!
5 (100%) 1 vote

Ако спазвате само това условие, наистина никога няма да напълнеете, твърди хипнотерапевтът!

Да се храним само и единствено, когато изпитваме физически глад. В никакъв случай не и емоционален. Едва тогава никога няма да имаме проблем с теглото си, а ако сме натрупали излишни килограми, те ще се стопят. Това съветва известният хипнотерапевт Жаклин Хърст.

Истинският глад настъпва, когато ни боли главата и ни се вие от глад, когато ни причернява пред очите, стомаха ни къркори и наистина сме гладни. При емоционалния си глад ние се тъпчем заради стрес, от умора, когато сме ядосани, нервни, неспокойни, отегчени или самотни.

хипнотерапевт

Хипнотерапевтът даде ценни съвети за красотата и здравето ни

Тогава ние буквално „схрускваме и изяждаме” емоциите си, твърди известния гуру в храненето. Но ако чувстваме истински глад нещата ще се регулират от само себе си и ние никога няма да имаме извънгабаритно тегло.

Хръст е категоричен, е ако следваме това правило и инстинктите си, да се храним само когато физически ни се иска, дори и да имаме свърхтегло, то ще се регулира и ние ще отслабнем. Всичко, което е прието на емоционална основа отива просто така, на вятъра и ни докарва само повече килограми и застрашава здравето ни.

Експертът препоръчва добре да се вслушаме в гласа на нашето тяло и да се храним така, както то ни „препоръчва”. Жаклин Хърст признава, че да де научим да ядем така ни е необходимо повече време, трябва ни и търпение, както и доста обучение. Не е лесно да се настрои организма ни към естествените си ритми, ако дълго време те са били заглушавани.

Като такива заглушители той посочва, че са диетите. Вместо в правилната посока, те тласкат нашия организъм в коренно противоположния ритъм. Диетите, колкото и да са щадящи, ни отдалечават от естествения глас на нашето тяло и ние спираме да се вслушваме в нормалния му повик.

Според специалиста в храненето да ядеш, ръководен от физическите инстинкти е най-нормалното нещо на света, дори и от това да се водиш от емоционалните си реакции.

Храненето на емоционална основа не само, че не засища но и ни кара да искаме да се тъпчем още и още безконечно. И ако гладът наистина не ни е проблем, то в храната не бива да виждаме решението на проблемите си, съветва хипнотерапевтът.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар