След земетресението в Непал: Селфи туризъм вместо хуманитарна помощ

Гласувайте за статията

Земетресението в Непал с нови жертви, над 250 изчезнаха при свлачище

Земетресението в Непал продължава да взима жертви, а нови 250 изчезнаха при свлачище. Над 5000 души са загиналите, които бяха извадени под руините, а граждани, които уж трябваше да помагат на пожарникари и доброволци, си правят селфита край останките на домовете.

Ужасяващите кадри как докато полицаи вадят хора от останките на къщите, други се снимат обиколиха мрежата. А още по-лошото е, че Непал се превърна в притегателен център за още туристи с подобни безумни навици.

Докато Непал се бори с последиците от най-голямото земетресение през последните 80 години, някои хора просто нямат чувство за солидарност.

Повече от пет хиляди загубени животи, 250 изчезнали при свлачища, разрушени къщи и унищожено културно наследство и паметници, на възраст повече от четири хилядолетия са резултатът от земетресението в Непал. Както винаги, във всяка катастрофа има и такива, които допълнително успяват да влошат и без това отчаяната ситуация със своето абсурдно поведение.

Снимките на хора, които позират усмихнати за селфи снимат пред руините на къщите и паметниците оставиха без думи световната общественост, пише Daily Mail.

Изкачването на руините на кулата Дарахара в Катманду е връх на скандалното и обидно поведение. Вместо съчувствие и участие в хуманитарни акции, някои хора са решили, че е по-важно да си направят селфи пред рухналия паметник. Един от спасителите в столицата на Непал разказва, че тези, които правят снимки на тях и техните приятели, просто „не разбират трагедията“.

Безумие: Селфи туризъм след земетресението в Непал

Безумие: Селфи туризъм след земетресението в Непал

Не е ясно колко души са загинали в кулата по време на земетресението, което разтърси града, но се смята, че е била пълна с туристи. Паван Блънт, 21-годишен студент, който пристига от предградията, за да помогне на хората, е ужасен от сцената, която заварва.

"Те са по-заинтересовани да се снимат, отколкото да помогнат", разказва доброволец

„Те са по-заинтересовани да се снимат, отколкото да помогнат“, разказва доброволец

nepal 4

„Това е земетръсен туризъм. Това не е нормално. Те са по-заинтересовани да си направят колкото се може повече селфи снимки, отколкото да разберат, че това, което се случи, е една огромна трагедия“, казва той.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар